RTL: geen nieuw seizoen voor Robert Jensen

Veronica Superguide logo
RTL: geen nieuw seizoen voor Robert Jensen

RTL: geen nieuw seizoen voor Robert Jensen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

RTL trekt de stekker uit de talkshow van Robert Jensen. Het ‘andere geluid’ waar de presentator zich tot vervelens toe op beriep, trok niet genoeg kijkers voor een nieuw seizoen.

Het geluid dat Jensen bracht was weliswaar anders, maar blijkbaar niet per se iets waar mensen warm voor liepen. De presentator wist gemiddeld zo’n 200.000 kijkers te trekken, met een uitschieter naar 500.000 toen Geert Wilders langskwam.

Gisteravond was Thierry Baudet te gast, in de laatste aflevering (122.000 kijkers). Als een ware Don Quichot en Sancho Panza trokken ze ten strijde tegen windmolenparken op zee.

Jensen

Prominente rechtse (of zoals Jensen ze noemde: ‘niet-linkse’) figuren als Nigel Farage, Martin Bosma en de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra mochten bij Robert Jensen komen brallen, onder het motto van: ‘een ander geluid’. Het interessantst was de show eigenlijk als Jensen en Peter R. de Vries elkaar verbaal te lijf gingen. De Vries deed sportief mee, maar andere mogelijke gasten piekerden er niet over.

Hoewel er zeker mensen keken naar Jensen (de vlag ging uit toen het programma meer kijkers trok dan RTL Late Night), bleken het er volgens RTL te weinig. Jensen raakte onlangs in opspraak toen hij het aan de stok kreeg met Peter van der Vorst. Hij noemde Van der Vorst onder anderen een ‘hypocriete klootzak’, vlak vóór hij benoemd werd tot algemeen programmadirecteur van RTL.

De twee hebben het conflict naar verluidt bijgelegd, maar zoiets is niet voordelig voor de zogeheten gunfactor. Robert Jensen kende grote successen als talkshowhost, en bracht regelmatig bizarre (hilarische!) televisie.

Jensen gaat online door met zijn podcasts, en blijft verhalen schrijven en video’s maken op zijn website.

Lees verder