De cast van The Passion

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van The Passion

Passion afgeblazen, EO zoekt naar nieuwe vorm

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

The Passion is definitief afgeblazen! De gemeente Roermond laat weten dat het paasevenement dit jaar onmogelijk door kan gaan. Door de dreiging van het coronavirus zou de jaarlijkse show dit keer zonder publiek worden opgevoerd, maar door de verscherpte maatregelen is zelfs dat niet meer mogelijk.

De EO en KRO-NCRV hebben er voor gekozen om de opvoering van The Passion 2020 te annuleren, omdat het niet mogelijk is om zo’n grote productie volgens de verscherpte regels te maken. Wat er voor de paalshow in de plaats komt is nog niet duidelijk. De EO kijkt nog of het mogelijk is om in elk geval íets neer te zetten op Witte Donderdag (9 april). Het verhaal van de lijdensweg van Jezus Christus is al bijna 2000 jaar hetzelfde, dus wat dat betreft zou het best een herhaling van een voorgaande editie kunnen zijn.

The Passion

Het is erg jammer voor de bezoekers, tv-kijkers én de cast. Tim Akkerman zou Jezus vertolken, terwijl Trijntje Oosterhuis de rol van Maria zou spelen. Soy Kroon en Roué Verveer zouden Judas en Pilatus spelen, en Jan Kooijman was gecast als Petrus. Een beetje balsem voor de ziel was voor veel Nederlanders erg welkom geweest, maar het coronavirus heeft helaas geen respect voor de Here Jezus.

The Passion vertelt het verhaal van het verraad van Jezus door Judas, en zijn kruisiging. Het is de opmaat naar Pasen, waarbij de wederopstanding van Jezus gevierd wordt. De show, waarin eigentijdse muziek is verwerkt, is al jarenlang een hit op televisie en werd massaal opgepikt in het buitenland.

De annulering is treurig, maar lag natuurlijk in de lijn der verwachting. Tot 1 juni zijn alle grote evenementen afgelast, en is het verboden om in groepen samen te komen. De Grand Prix van Zandvoort, het songfestival, het EK voetbal en de Olympische Spelen werden eerder al verplaatst naar 2021.

Lees verder