Ronald Koeman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ronald Koeman

Rode kaart! EK Voetbal uitgesteld naar zomer 2021

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na alle afzeggingen en vertragingen is het volgende gesneuvelde evenement bekend: het EK Voetbal zal dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. De UEFA heeft het toernooi verplaatst naar juni 2021.

Een jaar langer trainen

Voor het eerst zou het EK Voetbal in twaalf landen gespeeld worden, maar met de uitbraak van het coronavirus is het onmogelijk om het toernooi dit jaar nog door te laten gaan. Een flinke domper voor de Nederlandse voetbalmannen... Na 2 EK's gemist te hebben lukte het ze eindelijk om zich te kwalificeren. Laten we het positief bekijken: nu kan Memphis Depay hopelijk wél meedoen aan het EK!

In de knoei met de planning 

Voor UEFA is dit geen makkelijke beslissing geweest: het EK Voetbal voor de vrouwen staat ook gepland in 2021, net als het WK van FIFA. Het zal dus nog even puzzelen worden met alle andere sportevenementen. Het EK Voetbal voor de mannen staat nu in ieder geval gepland van 11 juni tot 11 juli volgend jaar.

Het regent annuleringen

Voor meer grote evenementen wordt het moeilijk: zo gaat Koningsdag in Maastricht ook niet door, is The Passion voor het eerst zonder publiek en Heroes Dutch Comic Con hoopt later dit jaar meer geluk te hebben. De huidige coronamaatregelen zijn nog tot 6 april van kracht. Om deze tijd goed door te komen raden we je onze lijst met binge-series op Netflix aan!

Lees verder