The Passion 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Passion 2020

Geen publiek: The Passion op losse schroeven

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het grote Paas-tv-spektakel The Passion, dat de afgelopen jaren keer op keer een groot publiek wist te boeien op NPO 1, moet het dit jaar vanwege de corona-crisis ingrijpend anders aanpakken. Zo is live publiek in ieder geval niet meer welkom.

Logisch natuurlijk, en het zat er ook al aan te komen. "Gezien alle coronamaatregelen kunnen we The Passion niet door laten gaan op de manier zoals we gewend zijn", meldt een woordvoerder van de EO vandaag in een verklaring. In principe gelden de aangescherpte corona-maatregelen van de overheid vooralsnog tot 6 april. "Maar die marge daarna (The Passion is op 9 april, red.) is te kort om nog een show neer te zetten met publiek zoals we gewend zijn." The Passion zou eigenlijk live plaatsvinden in Roermond. 

Geen publiek

De EO, KRO-NCRV en producent Mediawater kijken nu hoe ze de show mogelijk alsnog kunnen maken, maar dat gaat sowieso zonder publiek zijn. "Alle partijen voelen wel de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen en tussen mensen onderling juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen."

BN'ers

Een flinke domper voor 'Jezus' en 'Maria', gespeeld door Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis. En voor alle andere BN'ers die meedoen natuurlijk. Mogelijk kunnen zij nu alsnog hun nummers zingen, maar dan in een of andere studio? Zonder al te veel mensen op één plek? Afijn: zodra we meer weten, lees je dat uiteraard hier!

Lees verder