The Passion 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Passion 2020

Oh nee, is The Passion 2020 in gevaar?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We kunnen ons in Nederland al bijna geen Witte Donderdag meer voorstellen zonder The Passion. Het is alleen goed mogelijk dat het er dit jaar iets anders uit gaat zien. De organisatie meldt namelijk dat ze nadenken over alternatieven vanwege het aanhoudende coronavirus. 

“We oriënteren ons op verschillende scenario’s”, zegt de EO tegen Shownieuws. “Het is nog te vroeg om daar nu inhoudelijk op in te gaan. We houden de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten.” Of de optie om het zonder publiek op te voeren ook wordt onderzocht, is niet duidelijk. Dat zou voor de inwoners van Roermond, waar het dit jaar gehouden zou worden, wel jammer zijn. 

De cast van 2020

Wat we wel weten, is dat Tim Akkerman dit jaar de rol van Jezus vertolkt. Hoe hij dat gaat doen, liet hij eerder al horen bij Op1. Verder zien we Hoogvliegers-acteur Soy Kroon als Judas, Trijntje Oosterhuis als Maria en Jan Kooijman als Petrus. Johnny de Mol mag de boel aan elkaar gaan vertellen, Roué Verveer speelt Pilatus en EO-presentator Bert van Leeuwen is de verslaggever. De overige rollen werden vorige week verdeeld.

The Passion wordt (als het goed is) op Witte Donderdag 9 april live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start. 

Lees verder