Koningsdag 2019 in Amersfoort

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Koningsdag 2019 in Amersfoort

Maastricht schrapt Koningsdag 2020 door corona

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Waar is dat feestje? Nou, voorlopig lekker thuis, en dat is maar goed ook nu het coronavirus hevig om zich heen slaat. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat Maastricht - de stad die dit jaar de koning en zijn gezin mocht ontvangen - Koningsdag afblaast.

"Hoewel Koningsdag pas plaatsvindt op 27 april en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd", aldus de organisatie in een persbericht. Willem-Alexander moet zijn feestje dus binnen de koninklijke muren vieren.

Geen feestje

"Voor nu is er maar één prioriteit en dat is om er als samenleving weer bovenop te komen", zo gaat de organisatie verder. "Zo gezond als maar kan. We wensen iedereen alle kracht en liefde toe, maar vooral ook vertrouwen. Er zijn enorm ingrijpende maatregelen nodig, maar als we ons daar allemaal voor inzetten dan komen we er sterker dan ooit bovenop."

Verklaring

Of de koning ons mogelijk nog wel gaat toespreken op zijn verjaardag, of op een andere manier tóch 'aanwezig' is, moet nog blijken. Hij en Máxima kwamen vandaag overigens met een lief insta-berichtje. Hierin bedanken ze mensen met de zogenoemde vitale beroepen en laten ze weten dankbaar te zijn voor iedereen die zich solidair aan alle maatregelen houdt. "Wij denken aan alle patiënten en zorgverleners en allen in ons Koninkrijk die nu onder hoogspanning staan."

Lees verder