Formule 1-nieuws: Grand Prix Zandvoort officieel uitgesteld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Formule 1-nieuws: Grand Prix Zandvoort officieel uitgesteld

Formule 1-nieuws: Grand Prix Zandvoort officieel uitgesteld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

We wisten al dat het coronavirus ook sportevenementen niet spaart… Zo werden de eerste vier Grand Prixs van het jaar – die in Australië, Bahrein, Vietnam en China – eerder al afgelast. We hadden even hoop dat het daarbij zou blijven. Zojuist leerden we echter dat ook de Formule 1-race op Zandvoort officieel is uitgesteld.

Grand Prix van Zandvoort ook uitgesteld

De Grand Prix van Zandvoort zou eigenlijk op 3 mei gereden worden. De FIA meldt echter dat ook die Formule 1-race officieel is uitgesteld door de gevolgen van de coronapandemie. Datzelfde geldt overigens voor de race van Barcelona (10 mei) en de race van Monaco (24 mei). Sterker nog: de GP van Monaco is helemaal van de baan.

Wanneer is de F1-race op Zandvoort te zien?

Het is nog onduidelijk welke plek Zandvoort nu op de Formule 1-kalender krijgt. Sterker nog: we weten helemaal niet wanneer we weer mogen racen! Zoals het er nu naar uitziet wordt de Grand Prix van Azerbeidzjan in Bakoe (7 juni) de eerste F1-race van het seizoen. Daarnaast kijkt de FIA of het mogelijk is de zomerstop in te korten om ruimte te creëren voor de races.

Zoals gezegd, heeft de uitbraak van het coronavirus een flinke impact op allerlei evenementen. We lieten jullie eerder bijvoorbeeld al weten dat ook Heroes Dutch Comic Con 2020, het Eurovisiesongfestival en het EK Voetbal zijn uitgesteld.

Lees verder