Formule 1, coronavirus, Bahrein

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Formule 1, coronavirus, Bahrein

Oh nee! Coronavirus beïnvloedt nu ook Formule 1

|
|

Laatste update:

De wereld is momenteel in rep en roer vanwege het coronavirus (op André Hazes na natuurlijk). Eerder werd namelijk al de releasedatum van No Time to Die verschoven en ook de première van The Letter for the King is afgelast. Maar nu blijkt ook de Formule-1 eronder te lijden. 

De Grand Prix van Bahrein, die op 22 maart plaatsvindt, wordt achter gesloten deuren afgewerkt. De organisatie wil geen risico nemen. "Gezien de voortdurende verspreiding van het coronavirus zou het op dit moment niet juist zijn om een ​​groot sportevenement te organiseren voor publiek en duizenden internationale reizigers", geven ze aan in een verklaring. "Om ervoor te zorgen dat de sport noch supporters wereldwijd onnodig worden beïnvloed, zal het raceweekend zelf nog steeds doorgaan als een televisie-evenement."

Evenementen 

Het is nog maar de vraag of - als de verspreiding van het virus niet snel genoeg afneemt - er ook consequenties aan de Nederlandse evenementen gaan hangen. Eerder werd al opgeroepen om het Songfestival te verplaatsen, dus wie weet geldt dat ook voor de Grand Prix van Zandvoorten voor de naderende sportzomer met o.a. het EK Voetbal en de Olympische Spelen. Het kan nog spannend worden.

Lees verder