Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix

Finish! Formule 1 komt naar Zandvoort in 2020

|
|

Laatste update:

Er werd al maanden in achterkamertjes onderhandeld en de geruchten vlogen alle kanten op, maar vandaag heeft de organisatie van Circuit Zandvoort het licht op groen gezet. Formule 1 komt volgend jaar naar Nederland toe dus Max Verstappen kan eindelijk een thuiswedstrijd racen!

Heineken Dutch Grand Prix

Het Formula One Management (FOM) bevestigde dinsdag op een persconferentie dat Zandvoort het volgende seizoen wordt bezocht door de beste coureurs ter wereld. De race gaat officieel de Heineken Dutch Grand Prix heten, want wie lust er nou niet een lekker biertje voor hij gaat rijden?

FOM-voorzitter Chase Carey noemde 3 redenen dat de Formule 1 terugkeert naar ons land: "De Grand Prix van Zandvoort kent een mooie historie, de passie in Nederland is mede door Max Verstappen geweldig en we wilden een nieuwe race in Europa voor deze generatie."

Max Verstappen nummer 1?

De race gaat volgend jaar mei plaatsvinden maar de exacte datum is nog niet bekend. Circuit Zandvoort staat onder de kenners bekend als een pittige race, met nauwe bochten die weinig ruimte voor inhalen toelaten. Zou natuurlijk mooi zijn als Max Verstappen volgend jaar als eerste finisht in Zandvoort, toch?

Formule 1 live kijken via Ziggo

Bij de NS gillen ze nu al over het vervoer naar de Grand Prix, dus wie lekker thuis wil blijven, kan Formule 1 live kijken via Ziggo Sport.

Lees verder