• Nieuws

Champions League binnenkort gratis te volgen op Ziggo Sport

Champions League binnenkort gratis te volgen op Ziggo Sport

Goed nieuws voor Ziggo-abonnees. De sterkste voetbalcompetitie ter wereld, de UEFA Champions League, is de komende drie seizoenen gratis te zien op het Ziggo Sport-kanaal!

Ziggo Sport toont op voetbalavonden één Champions League-wedstrijd om 19:00 uur. Vanaf 21:00 uur gaat de zender over op een schakelprogramma, en switcht men tussen de hoogtepunten van de andere wedstrijden. Als je helemaal zelf wilt bepalen welke match je wilt zien, moet je alsnog een abonnement nemen op Ziggo Sport Totaal

Naast de knock-outrondes en de finale, mag Ziggo Sport ook de wedstrijd om de UEFA Supercup uitzenden. Hierin nemen de winnaars van de Champions League en de Europa League het tegen elkaar op.

Leuke extra

De deal die Ziggo heeft gesloten is voornamelijk een extraatje voor klanten; het is niet zo dat de Champion’s League straks alleen op deze zender te zien is. De zogeheten ‘open rechten’ komen in het voorjaar weer beschikbaar. Momenteel zijn deze in handen van Veronica. Publiek toegankelijke televisiezenders kunnen binnenkort dus weer bieden op het recht om het Europese miljoenenbal uit te zenden.

De zender met de ‘open rechten’ heeft ook de eerste keus qua wedstrijden. Mocht een Nederlandse club zich kwalificeren voor de Champions League, dan hoef je dus geen Ziggo-abonnee te zijn om de wedstrijden te volgen.

Ziggo Sport is langzamerhand een bijzonder aardige toevoeging geworden voor Ziggo-klanten. De gratis sportzender maakte zich al populair door het uitzenden van Formule 1-races (met de nodige hulp van Max Verstappen, natuurlijk!).