Angela de Jong is opeens het stralende middelpunt in 'de talkshowoorlog' tussen RTL4 en de NPO

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong is opeens het stralende middelpunt in 'de talkshowoorlog' tussen RTL4 en de NPO

Ophef: Angela de Jong zat bij Jinek, doet lullig over Op1

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

AD-columniste Angela de Jong lijkt per ongeluk een strijder geworden in de 'Grote Talkshowoorlog van 2020'. De tv-recensent zat aan tafel bij Eva Jinek, schreef daar ontzettend positief over én hakte vervolgens in op de nieuwe NPO-show Op1.

Algemeen Dagblad-columnist Angela de Jong ligt onder vuur! De bekende tv-recensent schoof vorige week aan bij de eerste aflevering van Jinek, waarna een gloeiende column over het programma verscheen. Tijdens de uitzending zelf werd al opgemerkt ‘dat Jinek dat slim had aangepakt’. In haar stukje meldde De Jong dat de kleine tafel van Jinek één van de weinige verbeterpuntjes was.

De tafel bij het concurrerende Op1 was gisteravond blijkbaar veel te groot! Volgens de columniste waren Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven niet op elkaar ingespeeld, en duurt dat nog wel ‘tot 2021’, omdat ze het programma één keer in de week samen doen.

Het contrast tussen de twee columns was volgens veel lezers nogal opvallend, aangezien de eerste uitzending van Op1 erg goed bekeken werd én in de smaak viel. De nieuwe talkshow van de NPO, die in de plaats komt van Jinek en Pauw, was hier en daar nog wat stroef, maar prima voor een eerste aflevering én toonde behoorlijk wat potentieel.

Eigenlijk viel alleen de column van De Jong uit de toon, waardoor veel mensen de link legden met haar verschijnen bij Eva Jinek. En... haar mogelijke obsessie met de afmetingen van tafels.

Angela de Jong

Op Radio 1 droeg Marcel van Roosmalen een zéér scherpe column voor over het televisiefenomeen van het Algemeen Dagblad. Hierdoor werd de columniste eventjes ‘trending topic' op Twitter.

Op zich is de ophef alleen maar goed voor de (toch al forse) naamsbekendheid van De Jong. Dat de columniste het programma waarin ze zelf zit ophemelt, en de concurrentie maar ‘zo zo’ vindt is natuurlijk wel een beetje pijnlijk. Het is natuurlijk wel zo dat Angela de Jong voorheen óók bij Jinek het tv-jaar doornam, toen haar show nog bij de NPO zat. Veel tv-figuren hebben natuurlijk ook een appeltje te schillen met de mediarecensent, dus het vuurtje zou nog wel even kunnen blijven branden.

De samenloop der omstandigheden lijkt in elk geval nogal ongelukkig.

Lees verder