Gordon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gordon

9 irritante BN'ers en waarom ze er tóch bij horen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als je denkt aan irritante BN'ers komen de namen Peter R., Sylvana en Johan bij jou vast ook naar boven. Ze halen met gemak bij half Nederland het bloed onder de nagels vandaan. Maar geloof het of niet: deze 9 onuitstaanbare BN'ers hebben toch ook mooie kanten. Ja, zelfs Gordon.

Gordon

Met afstand de meest genoemde irritante BN’er en wel hierom: hij maakt van alles een vunzige grap, zeikt mensen af maar kan zelf niet tegen kritiek, is achterbaks, maakt liedjes en tv-programma’s om van te janken, lacht zelf het hardst om zijn eigen grappen en houdt alleen van zichzelf. Tot zover zijn positieve kanten. Hahahaha. Gordon-humor.

Pluspunten

Gordon heeft de comateuze carrière van Gerard Joling gereanimeerd, want hij is toch echt de gangmaker van het duo. Hij kan heel vals zijn maar we moeten toch keer op keer keihard lachen om hem. Ook is Goor ambassadeur van Het Nationaal Ouderenfonds, en dat doet hij goed en helemaal gratis.

Peter R. De Vries

De misdaadverslaggever/tv-persoonlijkheid/allesweter "Peter Rukkert de Vries" (niet onze woorden uiteraard) heeft altijd gelijk. Vindt-ie zelf. Ook weet hij alles beter. Vindt-ie zelf. Bovendien duldt hij geen tegenspraak en slaat hij een denigrerende, pedante toon aan tegen mensen die er een andere mening op nahouden. Vinden anderen. En wat anderen ook vinden: zijn monotone, emotieloze stemgeluid is niet te harden.

Pluspunten

Nicky Verstappen, Joran van der Sloot, de Puttense moordzaak, Marianne Vaatstra, de Posbank-moord, Marion en Romy van Buuren... allemaal opgeloste zaken en meestal omdat Peter R. bleef doorzetten en nieuwe onderzoeken startte. En hoe irritant ook: in discussies heeft Peter meestal een punt... meestal dan.

Angela De Jong

Toch wel knap dat een tv-recensent die stukjes schrijft voor een krant zoveel irritatie oproept. De ergernis heeft dan ook niet zozeer te maken met Angela’s (kromme) schrijfsels, maar met haar camerageilheid: ze is vaker op tv dan de mensen over wie ze schrijft en gedraagt zich dan als een betweterige diva. Dat ze maar bleef inhakken op Humberto Tan toen die al knock-out op de grond lag, hielp ook bij haar plek op deze lijst.

Pluspunten

Angela heeft messcherpe meningen over programma's en als ze dan wordt uitgenodigd om op tv haar mening te verdedigen, krabbelt ze niet laf terug. Ook een plus: ze kent haar zelf goed genoeg dat ze nee heeft gezegd tegen John de Mol z'n aanbod voor een eigen tv-programma. 

Sylvie Meis

Laat in het bijzijn van wat vrouwen de naam Sylvie Meis vallen en de weinig complimenteuze termen vliegen je om de oren: nep, plastic, Barbie, golddigger, allemaal schijn, geen mens meer maar een product, nooit spontaan, leeg, van top tot teen verbouwd, altijd maar mooi en sexy wezen, commerciële hoer... Ho. Genoeg. Boodschap begrepen. Vraag je mannen wat ze van Sylvie vinden, dan hoor je héél wat anders: "Als ik haar per ongeluk in mijn bed vind, schop ik haar er niet uit."

Pluspunten

Niet alle mensen houden van haar, maar alle camera's wél. Sylvie staat altijd mooi op de foto en ze zorgt voor de nodige glamour in ons polderlandje. Ook is ze de moeder van Damián van der Vaart, die over een paar jaar in Oranje speelt en ons eindelijk wereldkampioen maakt!

9 irritante BN'ers en waarom ze er tóch bij horen

Ronald Molendijk

"Die Ronald van Boulevard" scoort opvallend hoog op de irritatielijst, al was het maar omdat hij zijn tv-baantjes te danken heeft aan zijn beste vriendje Erland Galjaard, voormalig RTL- programmabaas en de man met wie Molendijk ooit dj-duo Soulvation vormde. Ook zijn pedante maniertjes doen het niet lekker bij de kijkers. Toen Ronald ook nog eens hardop zei dat "vrouwen gewoon minder goede muziek maken dan mannen" noemde de grote dichter Nico Dijkshoorn hem "een lul met oogjes".

Pluspunten

Ronald is een geweldige dj en producer. Die grote muil komt ook goed van pas als hij een liedje ruk vindt, want dan is hij ook écht ruk. Verder heeft Ronald niks tegen vrouwen. Helemaal niks. Echt. Helemaal. Niks.

Johan Derksen

Johan Derksen heeft niet alleen over alles en iedereen een mening, hij geeft die ook, ongezouten. Dan ben je al snel een irritante eikel, of in Johans geval: een irritante zeiksnor. Het is natuurlijk ook zijn rol in Veronica Inside: hij móét provoceren, want dat doet het goed bij de kijkers. Eigenlijk is dat pas écht irritant: hij zeikt mensen af met maar één doel, en dat is hoge kijkcijfers scoren.

Pluspunten

Johan is een van de weinige Nederlanders die zijn mening over iedereen durft te geven. Zelfs zijn baas John de Mol is niet veilig. Ook kan hij incasseren want hij weet zelf ook wel dat iedereens haar goed zit als ze naast hem gaan zitten. Last but not least: Johan heeft Danny Vera groot gemaakt!

Patty Brard

Waarom is Patty Brard in hemelsnaam op tv? Dat vragen velen zich af. Er is maar één persoon die het antwoord weet en dat is John de Mol. Hij heeft Patty onlangs een vierjarig contract bij Talpa gegeven. Blijkbaar vindt hij Patty niet ordinair, luidruchtig, smakeloos en talentloos. Veel anderen vinden dat wel. Grappig: nogal wat mensen hadden medelijden met Twan Huys toen hij Patty als ‘reddende engel’ aan zijn tafel in Late Night moest dulden.

Pluspunten

Het wordt altijd beweerd dat vrouwen op tv mooi, jong, sexy en strak moeten zijn. Patty is het levende bewijs dat dit niet klopt. Elke keer dat ze wordt afgeschreven, blaast Patty haar tv-carrière weer nieuw leven in. Face it, niets of niemand krijgt deze bikkel eronder!

Ali B

"Grote muil, te bijdehand, moet nooit meer zingen, huilt te snel, denkt dat-ie grappig is, popiejopie, moet nooit meer een commercial maken, laat niemand uitpraten op tv, infantiele kinderrapper, moet hoognodig eens naar de kapper." Niet alleen in tv-commercials vinden mensen Ali een van de irritantste BN’ers van ons land, maar eigenlijk in alles wat Ali doet. En hij bedoelt het zo goed.

Pluspunten

Ali was ooit verslaafd aan gokken, blowen en andere nare shit. Maar hij gooide het roer om en maakte wat van zijn leven. Begin 2019 werd hij uitgeroepen tot 'Positiefste Nederlander van het Jaar'. Nou die award gaan wij NOOIT winnen!

Wendy van Dijk

Toch opvallend: veel mensen vinden Wendy enorm irritant, maar als je ze vraagt waarom, dan weten ze dat eigenlijk niet. Ja, ze doet overdreven enthousiast, ze is te vaak op tv en ze is samen met – daar is-ie weer – tv-baas Erland, dus ze zal zich wel omhoog hebben geneukt. Maar dat is het dan wel. Beetje mager. Toch scoort ze heel hoog.

Pluspunten

Wendy is 48 jaar, wist je dat? Nee natuurlijk wist je dat niet, kijk eens naar haar! Wendy heeft haarzelf naar boven gewerkt tot koningin van de Nederlandse tv. Dat bewijzen 4 Zilveren Televizier-Sterren en 2 Gouden Televizier-Ringen anders wel.

9 irritante BN'ers en waarom ze er tóch bij horen

Lees verder