Aart Staartjes overleed deze week. NPO-themakanalen besteden de komende dagen veel aandacht aan zijn werk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Aart Staartjes overleed deze week. NPO-themakanalen besteden de komende dagen veel aandacht aan zijn werk

NPO eert overleden Aart Staartjes met Sesamstraat-marathon

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Meneer Aart straalt nog één keer! De NPO zendt morgen een marathonuitzending uit met de beste fragmenten van Aart Staartjes uit o.a. Sesamstraat. Zondag keert wat van zijn oudere werk terug op de buis.

Aart Staartjes (81) overleed vorige week na een zwaar ongeval met zijn brommobiel. Half Nederland groeide op met de kinderprogramma’s waar Staartjes aan meewerkte, dus het land was de afgelopen week oprecht in shock.

BN’ers reageerden emotioneel op het nieuws. In De Wereld Draait Door zong Staartjes’ collega Bert Plagman (bekend als Tommie uit Sesamstraat) het gevoelige lied Dood Zijn Duurt Zo Lang, waarna alle kijkers van de talkshow zo’n beetje aan het zuurstof moesten.

Op vrijdag 17 januari zend het Zappelin-themakanaal vijf uur lang Sesamstraat-afleveringen uit waarin ‘Meneer Aart’ een grote rol heeft. Het personage zong ook veel liedjes in Sesamstraat, en de beste worden tussen de afleveringen door getoond. De marathonuitzending duurt van 17:00 tot 20:00 uur.

Aart Staartjes

Op NPO1 Extra wordt op zondag 19 januari aandacht besteed aan Aart Staartjes. Vanaf 14:00 uur toont het kanaal programma’s die vooral oudere kijkers zullen herkennen. Denk aan: De Stratemakeropzeeshow, J.J. De Bom en De Film Van Ome Willem.

Aart Staartjes wordt gezien als één van de grondleggers van de Nederlandse kindertelevisie, en verdedigde bijvoorbeeld Sesamstraat te vuur en te zwaard! Staartjes’ uitvaart vindt vrijdag in besloten kring plaats, in zijn woonplaats Dronrijp. Eind 2019 verloor Sesamstraat ook al een bekende oudgediende: 'oma' Paula Sleyp.

Lees verder