Paula en Pino in Sesamstraat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Paula en Pino in Sesamstraat

‘Oma’ Paula uit Sesamstraat overleden

|
|

Laatste update:

Hele generaties groeiden op met ‘oma’ Paula uit Sesamstraat. Maar vandaag werd bekend dat de Vlaamse actrice is overleden.

Barones

Bijna dertig jaar lang was Paula Sleyp te zien als de lieve oma in Sesamstraat. Zij was voor het eerst in het kinderprogramma te zien in 1982 en groeide al snel uit tot een van de meest geliefde en herkenbare personages onder de jonge kijkers. De actrice met de Vlaamse tongval speelde in Sesamstraat trouwens niet alleen de rol van oma Paula, maar ook die van een Franse barones. In 2010 moest Sleyp stoppen bij Sesamstraat vanwege gezondheidsredenen.

‘Polleke’

Hoewel Paula Sleyp bij de Nederlandse kijkers doorbrak in Sesamstraat, had ze tegen die tijd al een lange loopbaan als actrice achter de rug in België. Zo speelde zij in de jaren 60 onder meer in de Vlaamse jeugdserie Kapitein Zeppos. Daarnaast was zij te zien in de Belgische soapserie Wittekerke. Arnold Willems, die als acteur met haar samenwerkte tijdens Wittekerke, vertelt tegen de VRT: “Ze was een heel warme vrouw met heel veel droge humor, een dame ook die met iedereen goed overweg kon. We noemden haar niet voor niets ‘ons Polleke’.” Paula Sleyp is 88 jaar oud geworden.  

Lees verder