Aart Staartjes boos over verdwijnen Sesamstraat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Aart Staartjes boos over verdwijnen Sesamstraat

Aart Staartjes boos over verdwijnen Sesamstraat

|
|

Laatste update:

Volgens Aart Staartjes gaat Sesamstraat binnen anderhalf jaar definitief verdwijnen. Meneer Aart heeft er geen goed woord voor over.

"Makkelijk en goedkoop"

Volgens Aart Staartjes, die tussen 1984 en 2009 meneer Aart speelde in Sesamstraat, moet de publieke omroep een groot bedrag aan de Amerikaanse licentiehouders betalen om het kinderprogramma te mogen uitzenden, en “dat wordt allemaal veel te duur”. Daarom zou de NTR bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw kinderprogramma.

“De netmanager en de baas van de NTR, die Römer, vinden het niet meer van deze tijd”, gaat meneer Aart verder. “Iets hoeft niet waar te zijn, dat weten we van Erdogan en Trump, maar als je het maar vaak genoeg roept, gaan mensen het vanzelf geloven. Sesamstraat is geweest; de bazen willen makkelijk en goedkoop succes. Ik vind het akelig.”

Sterfhuisconstructie

Sesamstraat wordt sinds 1 januari 2016 niet meer uitgezonden aan het begin van de avond, zoals tientallen jaren het geval was. Het programma wordt nu uitgezonden via een digitaal themakanaal en ’s ochtends en ’s middags herhaald op NPO 3. Het aantal kijkers is sindsdien gekelderd. "In de zakenwereld heet zoiets een sterfhuisconstructie”, bewijst de 79-jarige veteraan dat hij er nog genoeg verstand van heeft.

Hij noemt het “gezeur” dat kinderen het programma op hun iPad zouden kijken. “Heeft ieder kind een eigen iPad? Kan een 3-jarige zelf naar Uitzendinggemist? Dat doen ze, zeggen de bestuurders, kinderen kijken on demand. Ik vind: naar Sesamstraat kijk je samen met je ouders, om half zeven.” Begrijpelijk verdriet natuurlijk, van iemand die zijn halve leven aan Sesamstraat heeft gewijd. Of de NTR-plannen kloppen en waarmee Sesamstraat vervangen gaat worden, lees je zodra wij het weten hier bij Superguide.

Lees verder