Nieuwe Tarantino-film Once Upon A Time in Hollywood wordt nog langer

Veronica Superguide logo
Nieuwe Tarantino-film Once Upon A Time in Hollywood wordt nog langer

Nieuwe Tarantino-film Once Upon A Time in Hollywood wordt nog langer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al sinds begin 2018 hebben we je bij Superguide continu op de hoogte gehouden van al het casting-nieuws rond Quentin Tarantino's nieuwste film Once Upon A Time... in Hollywood. Het leek wel alsof heel Hollywood ook daadwerkelijk in de film meedeed?! Dinsdag 21 mei is deze langverwachte nieuwe Tarantino in première gegaan op het festival van Cannes, en nu blijkt dat sommige acteurs de film niet eens gehaald hebben.

James Marsden (die we kennen als Cyclops uit X-Men), James Remar (die we kennen als Dexters pa), en vaste Tarantino-acteur Tim Roth blijken bijvoorbeeld alledrie niet te zijn in de in Cannes vertoonde versie. Maar wellicht zien we ze straks wel in de uiteindelijke bioscoopversie, want Tarantino overweegt om zijn toch al 159 minuten lange film uit te breiden door allerlei deleted scenes toch terug in de film te monteren.

“Misschien maak ik 'm wel langer”

In een interview met de website Indiewire vertelde Tarantino dat de eerste versie van de film vier uur en twintig minuten lang was, en dat hij deze vervolgens snel flink heeft ingekort om hem op tijd in te zenden voor het Festival van Cannes: “Ik haal er zeker niks meer uit. Misschien maak ik 'm wel langer. Ik ga de mogelijkheden verkennen om scènes terug in de film te stoppen”.

Inglourious Basterds werd juist ingekort na Cannes

De beslissing om de film voor de Cannes-première flink in te korten kan mogelijk ingegeven zijn door de reactie op zijn film Inglourious Basterds toen deze exact tien jaar eerder in Cannes in première ging. Critici riepen toen dat de film te langdradig was, waarna de regisseur de schaar zette in de derde en vierde akt van zijn WO II-film (dit zijn de twee lange praatscènes; de ene is een gesprek over film tussen Emile Hirsch en Melanie Laurent, en de ander is de scène waarin Duitse soldaten het ‘wie ben ik?’-spelletje doen). Tarantino lijkt hierna zijn les geleerd te hebben. Vanaf 15 augustus kunnen we het minstens 159 minuten lange Once Upon A Time... in Hollywood met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie in de hoofdrollen ook hier in de bioscopen zien.

Lees verder