Ook Quentin Tarantino vraagt publiek om nieuwe film niet te spoilen

Veronica Superguide logo
Ook Quentin Tarantino vraagt publiek om nieuwe film niet te spoilen

Ook Quentin Tarantino vraagt publiek om nieuwe film niet te spoilen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Amper een maand nadat de Avengers-regisseurs met de hashtag #dontspoiltheendgame fans vroegen om niet het einde van Avengers: Endgame te verklappen, vraagt nu ook Quentin Tarantino aan ieder die zijn nieuwe film ziet om er niets over los te laten. Zijn negende film Once Upon A Time in Hollywood beleeft dinsdag 21 mei zijn wereldpremière op het festival van Cannes. De regisseur heeft op Twitter een brief gepubliceerd waarin hij alle aanwezigen vraagt niet het einde te verklappen. De film gaat pas over drie maanden in de bioscopen in première.

Vervelende herinneringen aan spoilers

“Ik hou van film. Jullie houden van film. Het is de reis die je maakt waarop je een verhaal voor het eerst ontdekt”, zo begint de filmaker zijn brief. “Het enige wat ik vraag is dat iedereen vermijdt iets te verklappen waardoor een publiek belemmerd wordt om de film later op dezelfde manier te ervaren.” Oftewel: Iedereen smoel houden over het einde. Tarantino heeft al vervelende herinneringen aan spoilers, want een paar jaar terug lekte het hele script van zijn film The Hateful Eight uit lang voordat deze uitkwam.

Goede herinneringen aan Cannes

Het zag er lange tijd naar uit dat Tarantino zijn nieuwe film niet op tijd af zou hebben voor het Festival van Cannes. De programmering van het festival werd in april bekend gemaakt, en Once Upon A Time in Hollywood blonk toen nog uit in afwezigheid. Pas begin mei werd de film alsnog aan de programmering toegevoegd. Tarantino heeft goede herinneringen aan het Franse festival: Pulp Fiction won er in 1994 de Gouden Palm, en ook zijn Inglourious Basterds beleefden hier in 2009 hun wereldpremière.

Geen spoilers – althans niet in dit artikel

Once Upon A Time in Hollywood speelt zich af in het Hollywood van 1969, en Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen de hoofdrollen als de aan lager wal geraakte acteur Rick Dalton en zijn stuntdubbel Cliff Booth. De film vindt plaats rond dezelfde tijd waarin seriemoordenaar Charles Manson en zijn sekte een aantal afgrijselijke moorden pleegden in L.A. Wij hadden al een idee hoe de film af zou lopen, maar dat zeggen we nu maar niet meer. Je kunt het nog wel hier of hier teruglezen. Op 15 augustus weten we of we het goed hadden, want dan gaat Once Upon A Time in Hollywood ook hier in première.

Lees verder