Quentin Tarantino heeft zijn monster: Justified-acteur speelt Charles Manson

Veronica Superguide logo
Quentin Tarantino heeft zijn monster: Justified-acteur speelt Charles Manson

Quentin Tarantino heeft zijn monster: Justified-acteur speelt Charles Manson

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Eindelijk weten we wie de geflipte sekteleider Charles Manson zal spelen in Once Upon A Time In Hollywood. Het is níet Timothy Olyphant, maar hij acteerde wel in dezelfde serie!

Volgens de Amerikaanse site The Wrap is de keuze gevallen op Damon Herriman. De acteur speelde voornamelijk in Australische series, zoals het hoog aangeslagen Secret City. Daarnaast speelde hij een grote bijrol in het misdaaddrama Justified. Hierin speelde Timothy Olyphant, die ook meedoet in Tarantino’s nieuwste film, de hoofdrol van Raylan Givens. Geruchten dat Olyphant de charismatische, maar totaal wappie, Manson zou spelen kunnen begraven worden.

Dat de manipulatieve psychopaat Charles Manson een rol speelt in Once Upon A Time In Hollywood was al vanaf het begin aan duidelijk. Hoe prominent zijn aanwezigheid in de film is moet nog maar blijken.

Bijrol?

We weten wel dat Burt Reynolds de bejaarde rancher George Spahn speelt, die zijn boerderij beschikbaar stelde aan de sekte van Manson. In ruil daarvoor mocht hij regelmatig stoeien met de vrouwelijke volgers van Manson. Ja, het was een raar clubje!

Hoe meer van dit soort randfiguren uit de omgeving van Manson voorbijkomen, des te meer ‘screentime’ verwachten we voor Amerika’s beruchtste psycho. Met Tarantino weet je natuurlijk nooit helemaal zeker waar je op kunt rekenen. Dat het nieuws over Herriman nu pas bekend wordt, duidt er ook op dat hij in elk geval geen hoofdrol in het verhaal speelt.

Classy

Eerder deze week werd bekend dat ook Lena Dunham (Girls) en Maya Hawke (de dochter van Ethan Hawke en Ume Thurman) aan de cast zijn toegevoegd. Zij komen terecht in een warm bad, met o.a. Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Brad Pitt, Damian Lewis, Dakota Fanning, Al Pacino en ga zo nog maar even door.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Once Upon A Time In Hollywood op 9 augustus 2019 in première ging. Saillant, want dat zou de 50ste ‘verjaardag’ zijn van de moord op Sharon Tate en haar vrienden. Na een gesprek met Debra Tate, Sharons zus, hebben Quentin Tarantino en Sony de film twee weken naar voren gehaald. Tarantino’s nieuwste staat nu gepland voor 26 juli.

Lees verder