De familie Flodder

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De familie Flodder

Nieuw op Videoland: deze films en series verschenen afgelopen week

|
|

Laatste update:

Videoland breidde zijn aanbod afgelopen week weer verder uit! Het ging om een aantal fijne films en een aantal bijzondere documentaires. Waaronder ook een aantal titels die duidelijk gekozen zijn met het oog op Bevrijdingsdag. Deze nieuwe titels zijn nu te vinden op Videoland!

Films

Gold

Na de dood van zijn vader heeft Kenny Wells (Matthew McConaughey) grote moeite om het familiebedrijf draaiende te houden. Op een dag koopt hij samen met geoloog Michael Acosta een stuk land in het midden van de jungle van Borneo. De twee hebben hoop daar puur goud te vinden. Helaas blijkt dat goud tijdens de riskante expeditie lastig te vinden. Wil je meer zien van hoofdrolspeler Matthew McConaughey? We zetten eerder al eens zijn beste films voor je op een rijtje.

Rikkie de Ooievaar

Videoland dacht deze week ook aan de kleintjes! De streamingdienst voegde namelijk de animatiefilm Rikkie de Ooievaar toe. In de hoofdrol zie je Rikkie, een mus die denkt dat hij een ooievaar is… Dat komt omdat hij is opgevoed door ooievaars! Rikkie de Ooievaar is internationaal bekend als A Stork’s Journey.

La Holandesa

Anders dan de titel doet vermoeden, is La Holandesa een Nederlandse film. De film kent echter wel een exotische setting! Maud (Rifka Lodeizenen) en Frank (Guido Pollemans) gaan namelijk op vakantie naar Chili. De twee hopen daar een nieuwe start te maken. Maud vindt het echter lastig om te accepteren dat ze nooit kinderen zullen krijgen en vertrekt na een ruzie... Hoe dat afloopt, zie je dus nu op Videoland. Zin in meer Nederlandstalige content? Check dan ook dit toplijstje met de beste Nederlandse series op de streamingdienst.

Flodder 3

Terwijl we wachten op die door ons gehoopte terugkeer, kunnen we ons dankzij Videoland in ieder geval vermaken met Flodder 3. In deze film keert de titulaire familie terug naar Zonnedael. Gelukkig zijn ze net op tijd voor het 25-jarig jubileum van de wijk! Of nou ja, dat zou je denken… De buurtbewoners willen het jubileum echter graag in stijl vieren. Zodoende zijn ze niet bepaald blij met de terugkomst van de familie.

Gemmeker

En dan de laatste film van deze week. Videoland voegde ook de korte film Gemmeker toe. Dit is een van die titels die natuurlijk gekozen zijn met het oog op Bevrijdingsdag. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: een uniek en confronterend verhoor van de Duitse SS-er Albert Gemmeker, de voormalige commandant van kamp Westerbork Zoals gezegd, is Gemmeker een korte film. Mocht je op zoek zijn naar een avondvullende film, dan zijn deze 8 Nederlandse oorlogsfilms ook zeker de moeite waard!

Documentaires

Stemmen uit de Oorlog

Stemmen uit de Oorlog is de tweede titel over de Tweede Wereldoorlog. In deze indrukwekkende documentaire komen zeven Nederlandse oorlogsveteranen aan het woord. De mannen zijn allemaal ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij ze vaak door het oog van de naald zijn gekropen. Gelukkig wisten ze echter te overleven! In Stemmen uit de Oorlog vertellen ze nog eenmaal over de verhalen die ze de rest van hun leven zijn bijgebleven.

The Preppy Murder: Death in Central Park

Videoland voegde deze week ook nog twee andere documentaires toe. We nemen ze graag met je door, te beginnen met The Preppy Murder: Death in Central Park. In deze misdaaddocumentaire wordt een van de beruchtste misdaden uit de recente Amerikaanse geschiedenis opnieuw onderzocht. Het gaat om de moord op Jennifer Levin. Zij werd in 1986 om het leven gebracht in Central Park, New York.

Mede Mogelijk Gemaakt...

De laatste titel van de week: Mede Mogelijk Gemaakt… Met deze documentaire laat Videoland ons een kijkje nemen in de cacaosector van West-Afrika. We gaan op onderzoek uit! Is het mogelijk om eerlijke handel te drijven in deze sector? Samen met Ghanese boeren wordt er een eigen duurzame onderneming bedacht.

Mede Mogelijk Gemaakt...

Lees verder