10 redenen waarom Flodder terug moet keren

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
10 redenen waarom Flodder terug moet keren

10 redenen waarom Flodder terug moet keren

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Je kent ze van de films, van de retepopulaire tv-serie of omdat je een crush had op Tatjana Simic. We hebben het natuurlijk over de familie Flodder! Het wordt hoog tijd dat de ordinairste familie van Nederland een glorieuze comeback krijgt!

Hier zijn 10 redenen waarom Flodder terug moet keren, met de oorspronkelijke cast (voor zover die willen of… uhm, nog leven) of als remake met een vers opengetrokken blik jonge acteurs.

10. Die gruwelijke synthesizer soundtrack

De eerste Flodder-film stamt uit de jaren ’80, maar dat wist je natuurlijk al want uit welk ander tijdperk kon die gruwelijke synthesizer soundtrack komen? 

9. Ma Flodder gespeeld door Nelly Frijda

De familie Flodder is gigantisch maar iedereen weet wie het kloppend hart (en de geasfalteerde longen) van het gezin zijn. Ma Flodder, gespeeld door de fantastische Nelly Frijda, rookt, drinkt en vloekt er op los alsof het einde der tijden is aangebroken. Maar kom aan haar familie en je ziet de original grizzly mom in actie.

8. Sjakie

Sjakie (gespeeld door Lou Landré) was een ruggengraatloze, sullige ambtenaar die de Flodders beschermde tegen uitzetting. We zagen hem voornamelijk door een hel gaan om de zoveelste streek van de Flodders op te lossen. Genoeg ambtenaren die wij kennen die nog precies zoals Sjakie zijn, dus wij gunnen ze wel wat vertegenwoordiging op tv.

7. Kees Flodder

Serieus, moeten we deze uitleggen?

10 redenen waarom Flodder terug moet keren

6. Politieke correctheid is weer hot

Bedenker Dick Maas trapt graag tegen heilige huisjes aan met z’n films en kwam zo ook op het idee van de Flodders. En hoewel de serie nooit te politiek of actueel werd (en mede daardoor zo tijdloos is), zijn er anno 2019 genoeg nieuwe gevoelige onderwerpen om te verkennen met een asofamilie. Politieke correctheid is hot en de Familie Flodder weet daar wel raad mee!

5. Kakkers genoeg in Nederland

Er is veel veranderd sinds Flodder in 1986 in de bioscoop draaide en alle records verbrak. Maar kakkers zijn er nog genoeg in Nederland. Hele enclaves zoals Zonnedael zijn rijp om op de hak genomen te worden met een nieuwe film of Flodder-serie. 

4. Trash TV is nooit uit geweest

Flodder is lang geleden dan wel gestopt, Trash TV is alleen maar groter geworden. Real life soaps van ordinaire maar bijzondere Nederlanders worden jaarlijks geproduceerd. Andere komedieseries zoals New Kids putten duidelijk inspiratie uit Flodder. We zeiden het al en zeggen het opnieuw: de tijd is rijp voor een Flodder comeback!

3. Dick Maas vindt het ook een goed idee

Dick Maas is nooit gestopt met het regisseren en produceren van Nederlandse films, maar Flodder is zonder twijfel zijn grootste succes. Vandaar dat hij er wel oren naar heeft om de familie terug te brengen. Alleen ja, die financiering he?

2. Er zijn al plannen voor een musical

Naast stripboeken hebben Dick Maas en Albert Verlinde al jaren plannen voor een heuse Flodder-musical. De show zou gebaseerd worden op de eerste film en dan met allemaal nieuwe acteurs. Prima springplank voor een verse film of serie, toch?

1. Kees & Co keert ook terug dus…

Nostalgie is populair en gaat nog steeds als een raket. Geen idee wat dat zegt over het huidige programma- en serie aanbod, maar we weten wel dat tv-zenders druk graven door hun archiefkasten met oude series. Zo scoort Kees & Co nu ook een totaal nieuwe serie. Hoezo krijgt de Familie Heistee wel een nieuwe kans en de Flodders niet?

Dit grote onrecht moet rechtgezet worden en wel nu meteen! Breng. Flodder. Terug.

Lees verder