Netflix kondigt tweede seizoen The End Of The F***ing World aan

Veronica Superguide logo
Netflix kondigt tweede seizoen The End Of The F***ing World aan

Netflix kondigt tweede seizoen The End Of The F***ing World aan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het einde van de duistere Netflix-comedyserie The End Of The F***ing World leek nogal definitief, maar we zijn op het verkeerde been gezet. Netflix maakte zojuist bekend dat de hitserie een tweede seizoen krijgt.

In The End Of The F***ing World lopen de pubers James (Alex Lawther) en Alyssa (Jessica Barden) weg van huis. Hun impulsieve roadtrip trekt een spoor van vernieling door het platteland van Groot-Brittannië. De gewelddadige, duistere comedy was geen hit toen hij in 2017 op Channel Four uitgezonden werd. De serie werd pas groots opgepikt toen hij begin 2018 op Netflix verscheen. Wij waren er in elk geval mee in onze nopjes!

Part II, maar hoe?

Hoe het tweede seizoen eruit gaat zien is nog niet bekend. Het eerste seizoen volgde losjes de verhaallijn van de gelijknamige comic van Charles S. Forsman. Materiaal voor een tweede seizoen is er dus eigenlijk niet. Daarnaast was het einde van seizoen 1 zó goed, dat men zich al afvraagt of een vervolg wel nodig is. 

Het Netflix-drama 13 Reasons Why leek na één serie ook afgesloten, maar kreeg toch een tweede seizoen, dat een stuk minder beviel dan de voorganger. Netflix trekt zich er niets van aan, want een derde serie is inmiddels ook al onderweg.

Netstrips?

Mogelijk is er trouwens meer aan de hand dan alleen de aankondiging van het tweede seizoen. Forsman meldde het nieuws zelf ook op Twitter, dus waarschijnlijk is hij erbij betrokken. Zou er een tweede graphic novel over James en Alyssa in voorbereiding zijn? Netflix heeft de eerste stappen in de comic-business immers al gezet! Of schrijft Forsman gewoon mee aan het nieuwe seizoen van de tv-serie?

Het tweede seizoen wordt in principe geschreven door Charlie Covell, die de zwartgallige humor van de comic weergaloos bewerkte tot een serie. Covell werkt voor Netflix ook aan KAOS; een project waarin Griekse goden elkaar het leven zuur maken in een moderne setting.

Wanneer het nieuwe seizoen van The End Of The F***ing World verschijnt is nog niet bekend; alleen dat het er aankomt. Aan de eerste serie werd zo’n half jaar gewerkt, dus het wordt op z’n vroegst 2019.

Lees verder