Netflix neemt uitgever van stripboeken over

Veronica Superguide logo
Netflix neemt uitgever van stripboeken over

Netflix neemt uitgever van stripboeken over

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goed nieuws voor fans van comic books en superhelden: Netflix heeft bekendgemaakt dat het de succesvolle uitgever Millarworld overneemt.

Kingsman en Kick-Ass

Millarworld is onder meer het bedrijf achter de verhalen en karakters van Kingsman en Old Man Logan, een alternatieve versie van Marvel-legende Wolverine waar de recente film Logan losjes op is gebaseerd. Millarworld-oprichter Mark Millar, ook bekend door zijn werken aan Kick-Ass, Wanted, The Secret Service en Civil War, zal helpen bij het produceren van films die zijn gebaseerd op de striphelden.

In de video hierboven kun je door een boek met artwork van Millarworld (laten) bladeren. Ook zonder enorme voorkennis zul je een paar bekende plaatjes tegenkomen.

Netflix Originals

Het is pas de eerste keer dat Netflix een ander bedrijf overneemt. Hoeveel geld Netflix neertelt voor de stripboekenmaker, is niet bekendgemaakt. Millarworld blijft ook stripverhalen uitgeven onder het label van Netflix. De streamingdienst wil vaker direct gaan samenwerken met filmmakers om het groeiende klantenbestand te kunnen blijven bedienen met voldoende Netflix Originals. Wereldwijd wordt er per week ongeveer een miljard uur aan films en series bekeken op Netflix.

Millarworld-oprichter Mark Millar deelde 'het grootste nieuws van mijn leven' eerder vandaag op Twitter. Na alle commotie trok hij zich al snel terug met een chocoladereep en de autobiografie van Michael Caine.

Lees verder