KAOS: Netflix bestelt nieuwe serie schrijfster The End Of The F***ing World

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
KAOS: Netflix bestelt nieuwe serie schrijfster The End Of The F***ing World

KAOS: Netflix bestelt nieuwe serie schrijfster The End Of The F***ing World

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Genoten van de scherpe grappen en zwartgallige humor in The End Of The F***ing World? Netflix heeft een nieuwe serie besteld van Charlie Covell, die de geweldige serie schreef: KAOS.

In The End Of The F***ing World trekken wannabe-psychopaat James (Alex Lawther) en Alyssa (Jessica Barden) de wijde wereld in. James wil graag iemand vermoorden, terwijl Alyssa op zoek wil naar haar verdwenen vader. Het duo blundert zich een weg door Groot-Brittannië, een spoor van verderf én (vooral) verwarring achter zich latend.

Netflix zegt dat ze het succes van The End Of The F***ing World niet aan zagen komen. Op basis van de gebruikersdata schatte men in dat de serie niet zo populair zou worden, ook omdat TEOTFW al op het Britse Channel 4 was uitgezonden. Die ‘fout’, hoewel positief, wil Netflix nu rechtzetten door meteen op de nieuwe serie van Covell te duiken.

Drama

Inhoudelijk heeft KAOS weinig met The End Of The F***ing World te maken. De serie is een moderne bewerking van de verhalen uit de Griekse mythologie. Volgens Netflix gaat KAOS o.a. de verhouding tussen mannen en vrouwen, het leven in de onderwereld en het karakter van macht.

Klinkt een beetje filosofisch, maar volgens het streamingplatform is de toon van de serie vergelijkbaar met die van The End Of The F***cking World. De Griekse mythen lenen zich er natuurlijk uitstekend voor: tragedie, sarcasme en ironie zijn niet voor niets (van oorsprong) Griekse woorden! Voor gruwelijke gebeurtenissen en scherpe observaties ben je bij de Griekse mythologie aan het juiste adres.

Wanneer KAOS te zien is op Netflix is nog niet bekend. De productie moet nog beginnen, dus waarschijnlijk duurt het nog wel even. In de tussentijd is er helaas ook nog niets bekend over een eventueel tweede seizoen van The End Of The F***ing World.

Lees verder