Netflix op tv

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix op tv

Oh nee! Netflix-beeldkwaliteit mogelijk omlaag vanwege coronacrisis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Thuiszitten heeft ook zijn voordelen: eindelijk kunnen we onze kijklijsten afwerken. Maar voor Netflix is het hard werken om te zorgen dat hun streamingdienst niet overbelast raakt. De oplossing volgens Brussel? Gooi de beeldkwaliteit maar omlaag! 

Ben je nog steeds aan het kijken?

Nu de bioscopen dicht zijn en grote evenementen als Heroes Dutch Comic Con niet doorgaan, vermaakt menig Nederlander zich thuis online. De Europese Commissie in Brussel is bang dat het internet door alle thuiswerkers en Netflix-bingers verstopt raakt. Ze roepen de streamingdiensten op hun steentje bij te dragen. Als er té veel data wordt gebruikt moet de HD-kwaliteit automatisch omlaag. 

Zonder internet 

Eurocommissaris Thierry Breton hoopt zo "verstopping van het internet" te voorkomen. "Streamingplatforms, telecomoperatoren en gebruikers hebben allemaal de gezamenlijke verantwoordelijkheid om stappen te ondernemen om de goede werking van het internet te verzekeren tijdens deze strijd tegen de virusuitbraak."

Oh nee! Netflix-beeldkwaliteit mogelijk omlaag vanwege coronacrisis

Een goedmakertje

Eerder hadden een paar Europese telecomaanbieders al problemen met het netwerk. Dit komt deels door de (superchille) bedrijven die hun klanten gratis films, data en downloads geven om ze tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. In Nederland geven Ziggo en KPN bijvoorbeeld gratis zenders weg en Videoland slingert Mocro Maffia twee weken eerder online. Maar al die cadeautjes komen toch niet zonder hun prijs. Binnenkort moeten we het mogelijk doen zonder HD-kwaliteit op Netflix!

Wil je nog meer enge dingen zien? We hebben de beste virusfilms op een rij gezet die je nu absoluut NIET moet kijken!

Lees verder