Najib Amhali, Oudejaarsconference

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Najib Amhali, Oudejaarsconference

Najib Amhali biecht op: 'Ik zou de Oudejaarsconference wel willen doen!'

|
|

Laatste update:

Van Wie van de Drie tot zijn optreden als de Zebra in The Masked Singer: Najib Amhali is eigenlijk al jaren niet meer weg te denken van de Nederlandse beeldbuis. Toch heeft deze cabaretier nog één diepste wens: de Oudejaarsconference op zijn naam zetten! 

Dat vertelt Najib nu openhartig in de nieuwste Veronica Magazine.

Toekomstplannen en -dromen

"Er komen mooi nog twee films van mij aan. Toch wil ik vooral weer het theater in", licht het panellid van Wie van de Drie alvast een tipje van de sluier op. "Begin vorig jaar dacht ik nog: helemaal naar Emmen, man, ik heb geen zin. Nu besef ik pas hoe leuk het is. Om bij die grillroom in Emmen wat te eten of bij een viswinkel in Zeeland. En die volle zalen, het applaus, man, dat is mijn leven. Dus ben ik bezig met het schrijven van een jubileumseizoen. En ik zou ook nog weleens een oudejaarsconference willen doen. Lijkt me leuk."

"I don't give a shit"

Najib wil hiermee niet zeggen dat er gesprekken gaande zijn, maar hé wat nog niet is, kan nog komen! "Ik zeg niet dat ik het ga doen, maar als het zo zou zijn en er komt kritiek: I don't give a shit", aldus de cabaretier in het weekblad. "Het heeft namelijk toch gewoon met smaak te maken. Martijn Koning werd bijvoorbeeld neergesabeld na zijn oudejaarsconference in 2019. Ik heb die show gezien. Ik vond niet alles goed, maar het was niet zo slecht als die recensenten allemaal riepen." En daar was Martijn het zelf ook wel mee eens.

Kijktips? Luister Bankplakkers! meer

Lekker zichzelf gebleven

Wat Najibs strategie zou zijn voor een conference? Gewoon zichzelf blijven, maar met een twist. "Ik zou het jaar gewoon in een mooi verhaal gieten, op mijn manier, met mijn flavour. Dan zullen er mensen zijn die het leuk vinden en anderen niet. Zo gaat dat bij al mijn shows: de ene recensent geeft me vijf sterren en vergelijkt me met Toon Hermans, de ander vindt me niks. Als ik me daar ooit iets van had aangetrokken, was ik nooit meer het huis uit gegaan." En gelukkig is van dat laatste geen sprake! 

Bekijk hier maar een echte klassieker.

Het hele interview met Najib lees je in de nieuwste Veronica Magazine!

Lees verder