Zebra in The Masked Singer

Veronica Superguide logo
Zebra in The Masked Singer

The Masked Singer: is deze cabaretier de Zebra?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Ben jij na weken van twijfelen, speculeren en raden in The Masked Singer nog steeds geen steek wijzer? Geen paniek: we got you. Je hoeft wat betreft de Zebra niet meer verder te zoeken hoor: wij denken zeker te weten wie er in dit gestreepte pakkie zit.

Al vanaf het eerste moment dat deze Zebra zijn muil opentrok, gaat er maar een naam rond in ons hoofd. En dat is die van... cabaretier Najib Amhali!

The Masked Singer: is deze cabaretier de Zebra?

Neem de stem van Najib in je hoofd, luister naar zijn optredens hieronder en je weet genoeg!

De Hints

Oké, het kan zijn dat je alleen door de stem nog niet helemaal zeker bent. We leggen daarom graag nog wat bewijs op tafel! De hele act er omheen - de Zebra blijft altijd 'in character' - is natuurlijk kenmerkend: dat moet Najib als komiek feilloos kunnen. Daarnaast wijzen ook meerdere hints in zijn richting. Neem bijvoorbeeld het shot van het Feyenoord-stadion uit het eerste hints-filmpje. Najib trad er ooit op samen met comedian Jandino Asporaat en dat is wat ons betreft misschien wel de beste aanwijzing over de Zebra. Ook andere aanwijzingen en kenmerken ('wilde haren kwijt', 'heeft 3 kinderen', 'drummen') werden door kijkers al aan de comedian gelinkt. Kijk maar.

Nog meer hints

De extra hints die RTL hieronder dropt, zijn niet per se héél duidelijk te linken, maar die over voetbal ('heeft u iets met voetbal') wordt door de Zebra erg overtuigend bevestigd. In het geval van Najib zou dat logisch zijn. Die is een echte Ajacied en heeft in het verleden events van de ploeg - zoals de spelerspresentatie - aan elkaar gepraat.

Het is overduidelijk

Na de hints van één van de laatste The Masked Singer-aflevering van afgelopen vrijdag zijn we toch een stukje zekerder geworden van onze zaak. De hints 'broodje' en 'gabbers' slaan zo overduidelijk op Najib. Die eerste is natuurlijk een regelrechte verwijzing naar zijn beroemde broodje shoarma-sketch. Die tweede slaat op de cabaretierscollectief Gabbers, waar Najib deel van uitmaakte. Ka-ching!

En de aflevering van afgelopen vrijdag, met crimefighters John van den Heuvel en Kees van der Spek die hints lospeuterden, was ook heel bruikbaar.Zo is de afbeelding van de Ziggo Dome die John aan Zebra liet zien ook weer een hint naar de Gabbers. Najib trad daar samen met Roué Verveer, Ali B en Martijn Koning op. "We hebben daar drie maten van u gearresteerd", zie John nog. Duh! Tot slot: Zebra wees Gerard Joling expliciet aan toen hij de panellelden te zien kreeg. En daar heeft Najib inderdaad iets mee gedaan een tijdje terug. Afgelopen mei ontving hij Gerard in de NPO1-show Wat een Suikerfeest. Kijk maar:

The Masked Singer-verdenkingen

Benieuwd naar andere potentiële BN'ers die in de pakken kunnen zitten? Check dan deze lijst vol met The Masked Singer-verdenkingen! Of klik op de links hieronder om erachter te komen wie er in de kostuums zitten van...

- De Panter- Neptunus- De Vos

Lees verder