De Panter in The Masked Singer

Veronica Superguide logo
De Panter in The Masked Singer

The Masked Singer: is deze presentatrice de Panter?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Ben jij na weken van twijfelen, speculeren en raden in The Masked Singer nog steeds geen steek wijzer? Geen paniek: we got you. De parmantige Panter oogt heel mysterieus, maar wij weten bijna 100% zeker wie er in dit kittige kostuum zit!

Alle hints wijzen namelijk in de richting van... actrice, presentatrice en onderneemster Nicolette van Dam!

The Masked Singer: is deze presentatrice de Panter?

De stem van de Panter kun je misschien niet zo duidelijk aan Nicolette linken (ze staat niet bepaald bekend als zangeres), maar het zijn vooral de hints die voor ons de doorslag geven!

De hints

De allereerste keer dat deze Panter haar klauwen in The Masked Singer zette, kwamen er al veel hints voorbij. Het Afrika-gehalte van het hint-filmpje kan slaan op Zoop in Afrika, want we zouden bijna vergeten dat Nicolette vroeger de onnavolgbare Bionda speelde! Op zich kan dat ook al een hint zijn. Zoop was een dierentuinserie en dit is een Panter-pak. En dat ze al lang met een 'pantermannetje' is, zou ook zomaar kunnen kloppen. Nicolette vormt al jaren een powerkoppel met zakenman en Insta-bekendheid Bas Smit. En de kleding-hint kunnen we ook linken: ze heeft een eigen lijn bij kledingmerk Shoeby.

Nog meer hints

Uiteindelijk kwamen er nog veel meer Panter-aanwijzingen die ons alleen maar zekerder maken dat hier gewoon Nicolette van Dam in zit. Het slagershakblok in het andere filmpje linkten kijkers al aan Slagerij van Dam, het bedrijf van haar vader. En de hint over de welpjes past dan weer bij haar eigen kids. Afijn, zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Een nieuw filmpje van RTL, hieronder te zien, geeft wat ons betreft echt de doorslag.

Hierin knikt de Panter ja op de vraag of ze wel eens een nummer heeft opgenomen. En ja: dat dééd Nicolette, zo weten we na een tip van een kijker. Ze nam ooit een nummer op als haar Zoop-personage Bionda. Kijk maar.

Geen twijfel mogelijk

Uiteraard kwamen er in de meest recente The Masked Singer-afleveringen ook weer de nodige hints voorbij. Die bewijzen dat we eigenlijk helemaal niet meer hoeven twijfelen aan Nicolette als Panter. Neem bijvoorbeeld de hint 'Girlband'. Nicolette presenteerde in 2016 de SBS6-talentenjacht The Next Boy/Girl Band. Bingo! Ook de hint 'influencer' past perfect bij Nicolette en dan vooral bij haar man Bas Smit, een van de bekendste en grootste Nederlandse insta-influencers.

Het verhoor

In de laatste The Masked Singer-aflevering zat de Panter op de verhoorstoel van Kees van der Spek. Dat leverde nóg meer Nicolette hints op. Zo gaf de Panter aan dat ze "veel meer" dan 200.000 Insta-volgers heeft. Nicolette heeft er as we speak 900.000! En de speciale band met Timor Steffens? Kan kloppen: daar zat ze samen mee in de Nederlandse romcom F*ck de liefde. Volgende hint: de Gouden Kalf-nominatie! Ja, Nicolette is inderdaad ooit genomineerd voor zo'n beeldje. In 2006, voor haar rol in Zoop In India. En, tot slot: waarom wees de Panter Carlo aan tijdens het verhoor? Nou, ze presenteerden ooit, jaaaaaren geleden, samen de RTL-spelshow Ik Wed Dat Ik Het Kan.

The Masked Singer-verdenkingen

Benieuwd naar andere potentiële BN'ers die in de pakken kunnen zitten? Check dan deze lijst vol met The Masked Singer-verdenkingen! Of klik op de links hieronder om erachter te komen wie er in de kostuums zitten van...

- De Zebra- De Vos- Neptunus

Lees verder