‘Mindhunter seizoen 3 zéér onwaarschijnlijk’

Mindhunter op Netflix

Aan het begin van dit jaar werden de contracten van de acteurs uit Mindhunter niet verlengd. Officieel omdat David Fincher aan een paar andere projecten ging werken, maar toen zetten we al vraagtekens bij de toekomst van de Netflix-thriller.

In een interview met Vulture meldt Fincher dat het derde seizoen van Mindhunter er waarschijnlijk niet meer komt…

Exit Mindhunter

Voor het afkappen van de serie zijn volgens Fincher drie verschillende redenen. Enerzijds is de regisseur nét klaar met zijn nieuwe film Mank, en moet hij even niet denken aan een nieuw project. Okee, dat hebben we vaker gehoord, en Fincher kan altijd nog van mening veranderen toch? Dat kan, maar dat is niet waarschijnlijk!

Volgens Fincher was Mindhunter ook een hele dure show om te maken. “We hebben het erover gehad, en ze zeiden: Wacht nou gewoon tot je klaar bent met Mank. Als ik heel eerlijk ben, dan denk ik dat ik het derde seizoen niet voor minder geld kan maken dan het tweede. Je moet ook realistisch zijn: als een serie zó veel geld kost, dan moeten er eigenlijk meer mensen naar kijken.”

The Undoing op Ziggo: Alles dat je moet weten

De derde reden is dat Mindhunter erg veel vroeg van David Fincher. “Het eerste seizoen sprong ik vaak in. Ik werkte een maand of zes, zeven aan het eerste seizoen, en dan 90 uur per week. Toen de scripts voor het tweede seizoen binnenkwamen vond ik die niet goed, en moesten we helemaal opnieuw beginnen… Toen het klaar was vroeg ik me echt af of ik dit nog een keer wilde… Ik weet niet of ik nog een derde seizoen in me heb zitten.”

Mindhunter seizoen 3

Mindhunter draait om de FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany). Door de opkomst van beruchte seriemoordenaars stuurt de FBI ze op pad om moordenaars beter te leren begrijpen. Ford en Tench interviewen de meest verknipte figuren en leggen de basis voor de criminele psychologie. In het tweede seizoen zetten ze hun kennis van o.a. Ed Kemper, Charles Manson en David Berkowitz in om een moordenaar in Atlanta op te sporen.

Hoewel de populaire serie nog aardig wat verhaallijnen had lopen, lijkt het doek tóch gevallen voor de FBI-profilers…