'Hoe kun je dat nou doen?' Miljuschka reageert op kritiek

Miljuschka Witzenhausen presenteert Obese

Gisteren werd bekend dat Miljuschka Witzenhausen de nieuwe presentatrice van het afvalprogramma Obese is. De presentatrice kreeg meteen veel kritiek: “Jij was toch juist zo voor body positivity?” Miljuscha maakt er op Instagram meteen korte metten mee!

Miljuschka staat bekend om haar kookprogramma’s én de zogeheten eerlijke foto’s, waarop ze laat zien dat het helemaal geen ramp is om een maatje meer te hebben. Fans vragen haar nu waarom ze dan uitgerekend een afvalprogramma gaat presenteren. “Ik krijg weer allemaal berichten waarin mensen vragen: Hoe kan je dat nou zeggen terwijl je juist voor eerlijke foto’s bent?”

'Hoe kun je dat nou doen?' Miljuschka reageert op kritiek
'Hoe kun je dat nou doen?' Miljuschka reageert op kritiek

'Ik ben niet voor de ideale maat'

Volgens Miljuschka is die stap helemaal niet zo groot. “Ik ben echt niet voor de ideale maat! Maar als iemand niet lekker in zijn vel zit, en daar gaat zoveel emotie bij gepaard, want eten kan juist ook troost bieden, dan moet je daar hulp bij kunnen krijgen. Dat is wat ik hoop te kunnen doen bij Obese.”

Win het weekend van je dromen!

Obese verandert!

Volgens RTL-programmabaas Peter van der Vorst ligt de nadruk in het programma niet meer bij het verliezen van kilo’s. Eerdere deelnemers vielen enorm af, maar vielen daarna weer terug in oude gewoonten waardoor de show weinig uithaalde. “In de nieuwe opzet ligt de nadruk veel meer op de lange termijn en het veranderen van je lifestyle. Hoe word je gezond en gelukkig? Naast het mentale en sportieve deel, wordt er ook veel aandacht besteed aan voeding en gezond eten.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het nieuwe seizoen van Obese verschijnt in het voorjaar van 2022.