Peter van der Vorst, Obese, toekomst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter van der Vorst, Obese, toekomst

Peter van der Vorst vreest voor toekomst Obese

|
|

Laatste update:

Het afvalprogramma Obese weet al sinds 2011 een groot publiek aan zich te binden, maar het is nog maar de vraag of het programma volgend jaar nog wel terugkeert (in zijn huidige vorm). Peter van der Vorst heeft zijn twijfels daarover geuit.

"Vorig jaar was Obese nog een programma dat goed werkte", legt Peter uit in het NPO Radio 1 programma Kunststof. "Het had 20% marktaandeel en daarom hebben we nog een seizoen bijbesteld, maar nu scoorde de eerste aflevering niet goed."

Body positivity

Peter van der Vorst heeft wel een idee waardoor dit komt. "Tijden veranderen snel. Je kijkt nu ook heel anders naar het thema. Je zou dus over Obese wel kunnen zeggen dat hoe goed gemaakt het ook is en wat voor mooie tv het ook oplevert, het minder bij deze tijdsgeest past." De creatief directeur ziet er dan ook geen lang leven meer in, al is er officieel nog geen beslissing genomen. Gelukkig wordt er direct gedacht in oplossingen. "We zijn nu voor Videoland een serie aan het maken met Miljuschka Witzenhausen over body positivity. Daar komt het thema op een hele andere manier aan bod, een manier die veel meer bij deze tijd past."

We geven een Godfather of Harlem-weekend weg!

    Angela Groothuizen

    Moet presentatrice Angela Groothuizen - die toch al twijfels had of haar contract wel werd verlengd - nu vrezen voor haar tv-klus? "Angela is heel realistisch in die dingen. Met haar kun je hele goede gesprekken hebben", vertelt Peter lachend. "Het is goed om dat soort discussies met elkaar te hebben. We leren voortdurend bij natuurlijk." 

    Obese is iedere woensdagavond om 20:30 uur te zien op RTL4.

    Lees verder