Meilandjes krijgen geen vergunning voor pension Code Rosé: 'Ronduit schandalig!'

De Meilandjes krijgen opnieuw een pittige tegenslag te verduren. Bloed, zweet en tranen zit in hun nieuwe passieproject Code Rosé, maar slechts een dag voor de opening blijkt dat er helemaal geen vergunning is voor hun nieuwe pension. Daar baalt de familie natuurlijk enorm van: "Ronduit schandalig!"

Familie Meiland
© Tom Cornelissen

Maanden klussen verder is de tijd eindelijk aangebroken dat de familie Meiland hun gloednieuwe pension mag openen. Vandaag werd de grande opening gevierd, maar die begint allesbehalve lekker. Gisteren kregen ze namelijk te horen dat er helemaal geen vergunning wordt gegeven door de gemeente. Hoe zit dat?

In hetzelfde gebouw wonen

De dag begon eigenlijk al slecht toen ze het pension vanochtend aantroffen, deelt Martien in gesprek met RTL Boulevard. "De ramen waren besmeurd met eieren." Dat óók nog na een gebroken nacht door slecht nieuws: "Gisteren om half vijf ging de telefoon van Erica en dat was een dame van de gemeente. Ze vertelde ons dat wij helemaal geen gasten mogen ontvangen!" Je zou je hardop mogen afvragen of de Meilandjes dan wel alles goed hebben bekeken vóór ze met hun nieuwe project aan de slag gingen. "We waren er ons niet bewust van dat we in hetzelfde gebouw moeten wonen", aldus Maxime. "Dat is de voorwaarde. Hierachter stond een appartement en die hadden we binnen drie dagen gesloopt en die vergunning was wél binnen drie dagen akkoord. Dat is wel weer typisch."

Oplossing

Heb je een (duur) weekendje weg geboekt bij het pension van de familie Meiland? De familie probeert alles om de reserveringen niet in gevaar te brengen. "Pappa heeft zich opgeofferd om, achter de schermen, een stretchbedje neer te zetten op een plek die eigenlijk nog een bouwval is", vertelt Maxime. "Zodat we de gasten nog op kunnen vangen, want zij hebben zich er zo op verheugd."

'Geen woorden voor'

Een geëmotioneerde Martien vult zijn dochter aan: "Die kunnen we toch niet annuleren. Ik vind het ronduit schandalig dat we dit één dag voor de opening te horen krijgen. Die mensen weten al maanden dat we hiermee bezig zijn. Ik heb er geen woorden voor."

Chateau Meiland is iedere maandag om 20.30 uur te zien op SBS6.