Chateau Meiland-kijkers balen: 'Iedere keer hetzelfde'

Terwijl de Meilandjes maar druk zijn met het klussen aan hun nieuwe pension Code Rosé, zijn hun trouwe kijkers eigenlijk wel een beetje klaar met het populaire programma.

Meiland
© Talpa

Een ladder, een lik verf en een gereedschapskist; het is onderhand het vaste decor van Chateau Meiland. Het hysterische gezin zoekt klushuis na klushuis af om hun diepgewortelde hobby te kunnen voeden. Dat sprookje begon in het rustige Frankrijk, waar het contrast met de Meilandjes alleen maar zorgde voor prima kijkvoer. Nu het gezin druk bezig is met hun nieuwe project, haken kijkers toch liever af.

Begrafenis

Een aflevering zónder gekibbel, lawaai of gegil? In de geschiedenis van Chateau Meiland zal je het absoluut niet tegenkomen. Dat alles kwam in de uitzending van vanavond op een wel heel ongelukkig moment allemaal samen. Tijdens een begrafenis galmt het klusgeluid door het huis heen en is het zonder twijfel gewoon nog buiten te horen. Dat kan haast niet anders, want Code Rosé ligt nagenoeg naast een begraafplaats. Van hun lawaai trekken de Meilandjes weinig aan. "Oh, wat erg. Dat kan niet", zegt Martien. "Nou, de doden staan op uit hun graf, alleen al van dat geluid", vertelt Maxime vervolgens lachend.

Respect is ver te zoeken volgens de kijkers. "Best aso, gewoon door hameren en bikken terwijl er een begrafenis aan de gang is. Dan stop je toch even?", vraagt een kijker zich af op Twitter.

De tekst gaat verder onder de tweets

Klusprogramma

Dat is niet het enige waar kijkers zich vanavond druk over maken. Op het standaard gekibbel op een ongelukkig moment en een simpele workshop, biedt de aflevering van vanavond volgens kijkers maar weinig nieuws. Laten we wel wezen; een belabberd pension opknappen kost natuurlijk veel tijd. Code Rosé is het uitgangspunt van het nieuwe seizoen, maar kijkers balen nogal van het gebrek aan variatie in alle afleveringen. 

'Saai'

"Wat een saai seizoen, ongelooflijk", schrijft een teleurgestelde kijker op Twitter. "Elke aflevering is hetzelfde. Eerst wat sloopwerk, wat gegil, een kluscursusje en nog wat slopen." Een andere kijker gaat zelfs zo ver door de aflevering van vanavond een 'absoluut dieptepunt' te noemen. 

Chateau Meiland is iedere maandagavond rond 20.30 uur te zien op SBS6.