Code Rosé: Kun je al bij de Meilandjes verblijven in hun nieuwe pension?

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is weer begonnen, waarin we het volgende grote project van De Meilandjes gaan zien: een nieuw pension. Het pension met, hoe kan het ook anders, de naam Code Rosé, moet in mei openen. Maar hoe gaat het nu? Kunnen we al boeken?

SBS

De Meilandjes werden ooit als realitysterren ontdekt dankzij hun deelname aan Ik Vertrek, waarin ze een Frans chateau gingen verbouwen tot knusse bed and breakfast. Na nog een tweede chateau in Frankrijk werd het hoog tijd voor een nieuw avontuur en dat vonden ze gewoon in hun eigen Noordwijk, in het voormalige pension Kristina.

Code Rosé

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen die gisteravond te zien was bij SBS6 zagen we hoe de familie bij toeval stuit op het leegstaande pension in Noordwijk. Later in het seizoen zien we nog de aankoop en het begin van de verbouwing. In werkelijkheid ligt dat natuurlijk al enige tijd achter ons en maakt de familie zich zelfs al klaar voor de opening die over twee maanden moet plaatsvinden. Het pension krijgt negen kamers en de gasten kunnen straks elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijt.

Bouwval gezocht

Toch is de verbouwing nog verre van klaar op dit moment. De Telegraaf ging gister even polshoogte bij de nieuwe plek en trof de familie hard aan het werk. Volgens Erica zijn ze nu bezig met de laatste loodjes van het sloopwerk, waarbij maar liefst zes containers werden afgevoerd. Hierna is het tijd om alles in de grondverf te zetten. Het lijkt dus al met al voorspoedig te gaan, al had Martien een paar weken geleden wel de hele boel onder water gezet.

Maxime is lekker aan het slopen in het nieuwe pension:

Weekendje weg

Het is op dit moment nog niet mogelijk om al een weekendje weg te boeken bij de Meilandjes. Al vertelde Montana dat er al wel veel interesse is. Alleen moet er voor die tijd nog wel veel gebeuren. Zo moet bijvoorbeeld de nieuwe website nog gebouwd worden; niet onhandig om überhaupt boekingen te kunnen ontvangen. In de aflevering van gisteravond werd er al lekker gefantaseerd over hoe het straks allemaal zal gaan. Martien vertelde dat hij het als oud-ontbijtkok bepaald geen straf vindt om voor het ontbijt te zorgen voor de gasten. En dat hoef je de dames niet twee keer te zeggen.

Noordwijkse Nadège

Ook de vraag wie er straks bij is als de gasten er eenmaal zijn leverde wat discussie op. Het kan toch niet de bedoeling om constant daar te zijn? Ontbijt klaarzetten en kamers schoonmaken is één ding, maar wat doe je de rest van de tijd? De eindconclusie was dat er eigenlijk behoefte is aan een Noordwijkse Nadège. Nadège was de Franse huishoudster die we in de eerste seizoenen zagen in het chateau. Met haar gaat het nu niet geweldig; naast financiële problemen strijdt ze ook tegen darmkanker die vorig jaar bij haar werd geconstateerd.

Zodra het mogelijk is om te boeken laten we je dat natuurlijk weten!

Chateau Meiland zie je elke maandagavond om 20.30 uur op SBS6.