Married At First Sight MAFS Carlo Boszhard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Married At First Sight MAFS Carlo Boszhard

Méér MAFS! RTL4 maakt populaire shows langer!

|
|

Laatste update:

Populaire programma’s als Married at First Sight en Het Perfecte Plaatje duren komend seizoen langer dan je gewend bent! RTL4 wil afleveringen van deze shows verlengen tot anderhalf uur!

RTL maakte vandaag bekend dat er een veranderingen plaatsvinden in de programmering. Deels vanwege de coronacrisis, die veel geld kost en het werken bemoeilijkt, én om de kijker tegemoet te komen.

Jinek begon dit televisieseizoen al om 22:00 uur, maar daardoor zat RTL4 wel met een probleempje. Na Goede Tijden, Slechte Tijden wás er altijd twee (of tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis één) uur te vullen tot de talkshow begon, maar nu is het slechts anderhalf uur. Met name het half uurtje vóór Jinek bleek lastig te vullen, dus maakt RTL4 populaire shows tussen GTST en Jinek langer!

Volgens Peter van der Vorst is het vroegere begin van Jinek “prettig voor de kijker, die de volgende dag weer vroeg op moet.” Voor RTL is het economisch interessant om de programma’s wat meer uit te smeren, en volgens Van der Vorst “doen we mensen een plezier” als hun favoriete shows langer duren. Specifiek noemt hij Het Perfecte Plaatje, Kopen Zonder Kijken en Married at First Sight.

Lang is lekker!

Enerzijds ís het natuurlijk ook leuk als je favo show langer duurt, maar het is wel een dunne lijn waar RTL4 zich op begeeft. The Voice Kids werd kunstmatig verlengd met allerlei kunstgrepen, en dat waren de kijkers bijzonder snel zat! Bij The Voice Kids werd RTL ook min of meer overvallen door het coronavirus, dus hopelijk wordt dit bij de nieuwe shows beter aangepakt.

Méér MAFS! RTL4 maakt populaire shows langer!

RTL maakte vandaag ook bekend dat Goede Tijden, Slechte Tijden voorlopig niet terugkeert op de vrijdagavond. Populaire, grote shows als The Voice en The Masked Singer beginnen voorlopig om 20:00 uur; da’s met name prettig voor gezinnen met wat jongere kinderen!

Lees verder