Eva Jinek in talkshow Jinek op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek in talkshow Jinek op NPO 1

RTL grijpt nu al in bij Jinek

|
|

Laatste update:

Eva Jinek scoorde in haar eerste uitzendweek van het nieuwe Jinek-seizoen nog niet bepaald denderende kijkcijfers en RTL laat er geen gras over groeien. De zender komt met een ingreep die hopelijk meer kijkers oplevert.

Dat meldt Mediacourant. Afgelopen vrijdag tikte Eva een laagterecord aan met 506.000 kijkers - nog nooit eerder keken er zo weinig mensen naar Jinek op RTL 4. En dus moet er iets veranderen!

RTL Nieuws

Eva begint nu altijd rond tienen, alleen zit er altijd een zogenoemde RTL Nieuws-update voor. Een sterk ingekort nieuwsbulletin. Nou, die gaat er nu uit. RTL zag dat er veel kijkers afhaakten op het moment dat de update kwam en dat is toch zonde: Ik Weet Er Alles Van VIPS (dat eraan voorafgaat) scoort namelijk vrij aardig en Jinek zou daar zeker meer kijkers van kunnen gebruiken. "De kijker laat zien op dit moment minder behoefte te hebben aan een nieuwsupdate op dat tijdstip", legt een RTL-woordvoerder uit. "Vandaar dat we deze vanaf maandag schrappen en zodra er weer een actuele aanleiding is, komt de nieuwsflits weer terug."

Bewogen week

Die RTL Nieuws-update bleek dus geen goede zet. Een blok aan het been van Eva. "We willen nu eenmaal zo optimaal mogelijk programmeren", verklaart RTL het schrappen van dit programma. Vanaf vanavond is het extra nieuwsbulletin dus al niet meer te zien. Dan mag Eva het weer helemaal alleen doen. De afgelopen week zorgde ze overigens meteen al voor meer dan genoeg spraakmakende momenten. Een fittie met de schreeuwende Henk Krol, bijvoorbeeld. Of Glennis Grace die in tranen uitbarstte na het zien van walgelijke racistische teksten. Hopelijk voor Eva kan ze na deze move van RTL weer een beetje uit het kijkcijferdal kruipen!

Lees verder