Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Veronica Superguide logo
Eva Jinek in Jinek op RTL 4

Kwade Henk Krol gaat los tegen Eva Jinek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Talkshowkoningin Eva Jinek kwam gisteren, na weken vol herhalingen, eindelijk weer terug op RTL 4 - en dat hebben we geweten ook. Jinek was (en is nog steeds) trending op twitter na een nogal verhit gesprek met politicus Henk Krol.

Henk belandde in een soort fittie met Eva toen het ging om zijn in opspraak geraakte declaraties van onder meer een blik stroopwafels van 43 euro. Het hele verhaal, afkomstig van NRC, kun je hier lezen - dat is namelijk nogal een uitgebreide zaak. Kijkers twitterden massaal mee met de uitzending.

'Je luistert niet naar me'

Eva vroeg zich af waarom Henk Krol met deze en andere declaraties het risico zou willen nemen dat hij nu te boek staat als sjoemelaar. Op een gegeven moment kan hij haar vraagstelling niet meer volgen en begint de toon een beetje te veranderen. "Nee, je luistert niet naar me", zegt hij (nu nog kalm). Dan, iets strenger, inclusief vingertje: "nu moet je goed opletten!

Schreeuwen

Vervolgens begon Henk aan een soort tirade tegen Eva. "Ik héb dat niet gedaan, ik héb geen cent in mijn eigen zak gestoken en ik héb geen cent bij de belasting afgetrokken!", briest de politicus, die op een gegeven moment op tafel begon te slaan om zijn woorden kracht bij te zetten. "Ik voel dat er veel emotie bij komt kijken", merkt Eva op. Understatement van de eeuw.

Vervolgens ging het nog even zo door en mengde politiek commentator Wouter de Winther zich in de verhitte discussie. Hij zei tegen Henk dat 'ie niet zo moet schreeuwen en vroeg zich af waarom het bij zijn vele akkefietjes toch altijd aan 'de ander' ligt. En het was nog lang onrustig in de studio... Het hele gesprek kun je overigens hier terugkijken

Jinek is elke werkdag rond 22:10 uur te zien op RTL 4.

Lees verder