Matthijs van Nieuwkerk ‘zien we nooit meer terug’ denkt Claudia de Breij

Eindelijk durfde Claudia de Breij haar mening te geven over het grensoverschrijdende gedrag van DWDD-vriend Matthijs van Nieuwkerk. Rijkelijk laat maar de cabaretière liet geen spaan heel van Matthijs en denkt dat we hem nooit meer terugzien op tv.

Claudia de Breij

Claudia de Breij heeft veel te danken aan De Wereld Draait Door en schoof regelmatig aan bij Matthijs’ topprogramma. Na het explosieve artikel over het schrikbewind dat de presentator voerde bij zijn show, buitelden de BN’ers over elkaar heen om hun mening te geven. Alleen Claudia bleef stil, wat extra opmerkelijk is omdat ze graag haar mening geeft over tv-types.

‘Super uptight’

Bij Jinek was het gisteravond dan eindelijk zover. Ze vindt het verachtelijk, verschrikkelijk, schandalig en alles”. Met de kennis van nu zag ze ook wel signalen. “Het bizarre vind ik dat als je terugkijkt, maar dat geldt ook voor mensen bij The Voice etcetera, dat je denkt: ja, die sfeer was altijd súper uptight, maar dat zag je toen als: er wordt hier op het scherpst van de snede… Het is hier [bij Jinek] ook wel relaxed als gast, maar het is nooit superrelaxed. Tv is nooit heel relaxed backstage.”

Geen medaille

Toch was Claudia verbaasd over de onthullingen en ‘het grenzeloze’ ervan. Mede-gast Caroline van der Plas maakt nog een vergelijking met Johan Derksen die na de kaarsenrel veel sneller afgeserveerd werd. Claudia benadrukt dat ze toen ook voor de terugkomst van de Vandaag Inside-ster was. Maar dat maakt ook niet uit, daar hoef ik geen medaille voor. Johan Derksen zat er twee weken later weer en Matthijs van Nieuwkerk zien we denk ik nooit meer terug.”

Jinek is iedere werkdag rond 22:00 te zien op RTL 4.