• BN'ers
  • VI
  • TV

Johan Derksen over ‘kaarsenrel’: ‘Was geen grap, maar een biecht’

Johan Derksen vindt niet dat hij iets verkeerd heeft gedaan tijdens de beruchte ‘kaarsrel’, maar hij was ook niet gelukkig met de ophef die gewraakte fragment opwekte. In De 10 Vragen vertelt hij over de ophef. “Er ontstond een lacherig sfeertje, terwijl het een biecht was. Om aan te tonen: ik ben ook niet heilig.”

Johan Derksen in De 10 Vragen

Na wat tegenstribbelen verscheen Johan Derksen tóch in het ‘schoolkrantprogramma’ van Rob Kemps, waarin hij tien levensvragen voorgeschoteld kreeg. Natuurlijk bleef Vandaag Inside-rel van 2022 niet onbesproken. Johan werd door verschillende werkgevers aan de kant gezet, en Vandaag Inside ging bijna aan alle ophef ten onder.

Nederland is boos op me: doet me niks

Rob vertelde dat deze VI-rel anders leek te zijn dan eerdere akkefietjes van het programma. “Ik dacht dat er in jouw ogen wat ongeluk te zien was.”  Volgens Johan zag Rob dat toch verkeerd. “Als heel Nederland boos op me is, dat doet me niks: dat ben ik gewend. Ik werd boos, omdat de persdienst van Talpa laffe persberichten de wereld insturen waarin gezegd werd: Vanavond gaan ze nederig hun excuses aanbieden. Ik dacht: ik weet daar niets van. En dan kan er gebeuren wat er gebeurt, maar dan verdom ik het.”

Het is een grap geworden

Ondanks de controverse rond de uitspraken vindt Johan dat hij niet over de schreef is gegaan. “Niemand hoeft met mij medelijden te hebben. Ik dacht: ik stel me heel kwetsbaar op, en ik vertel iets wat ik meegemaakt heb. Iets waar ik niet trots op ben, maar ik heb het wel geflikt. Dat komt in ons programma in een lacherig sfeertje, waardoor de essentie van het verhaal een beetje wegviel. Door dat lacherige sfeertje is het een grap geworden, terwijl het een biecht was.”

De 10 Vragen

Kijkers van het nieuwe programma De 10 Vragen vonden het gesprek met de Vandaag Inside-ster wel interessant, maar zien in Rob voorlopig nog géén groot interviewer. De eerste uitzending met Jeroen Pauw was geen grote hit: het is afwachten of het programma met het zware geschut van SBS 6 uit het kijkcijferdal kan klimmen.