Eus in Vandaag Inside openhartig over welzijn Matthijs van Nieuwkerk en Johnny de Mol

Özcan Akyol blijkt zowel DWDD-tiran Matthijs van Nieuwkerk als HLF8-veteraan Johnny de Mol recent gesproken te hebben. Aan tafel bij Vandaag Inside vertelt hij hoe het écht gaat met de twee gevallen tv-sterren.

Özcan Akyol

Hij begint met Johnny de Mol. De wildste verhalen gaan de laatste tijd rond over zijn fysieke toestand, zo zou hij ernstig ziek zijn en hartproblemen hebben. Door een vreemde ontmoeting op de snelweg weet Eus hier meer over. Toen hij over de A1 reed zag hij links van hem opeens de dure bak van Johnny, de twee zwaaiden waarnaa ze elkaar meteen even belden. 

Hartproblemen

Aan de telefoon vertelt Johnny dat het goed gaat. “Hij zei ik heb geen hartproblemen, geen stress, ik kom nog steeds klaar en ben me rustig aan het oriënteren op wat ik ga doen.” Volgens Eus klopt er niets van de verhalen over Johnny’s ziekte. “Als de tijd rijp is gaat hij gewoon weer een programma doen.”

Debiele gasten

Johan Derksen vindt Johnny ‘een wereldgozer’. Over HLF8  zijn de mannen van Vandaag Inside minder enthousiast. Volgens Eus ligt het niet aan presentator Sam Hagens, maar aan de ‘debiele gasten’ die er aan tafel zitten. Johan denkt dat Sam daar niets aan kan doen. “Ik heb van Hélène gehoord dat de presentator daar geen enkele invloed heeft op de inhoud. Je bent dan dus afhankelijk van een paar mutsen die achter de schermen werken.” Volgens Johan bestaat het programma alleen nog omdat Betcity er veel geld in stopt. 

DWDD-tiran

Later in de uitzending blijkt dat Eus ook een update heeft over zijn goede vriend Matthijs van Nieuwkerk. Wanneer Johan zich beklaagt over het feit dat geen zender Matthijs durft binnen te halen, laat Eus weten dat de  DWDD-tiran voorlopig überhaupt niet meer op televisie te zien zal zijn.“Matthijs is het onderzoek aan het afwachten, maar is is relaxed.” Volgens Eus kan dit onderzoek echter jaren of maanden duren. “Dat weet niemand.” 

De nieuwe Matthijs

Eus en Johan vinden het allemaal maar oneerlijk. “Hoe gaan we over een jaar uitleggen wat Matthijs heeft gedaan? Hij was gemeen?”, vraagt Eus zich af waarop Johan antwoordt dat Matthijs in zijn ogen niets heeft misdaan. Wilfred is vervolgens benieuwd of Eus misschien de nieuwe Matthijs van Nieuwkerk is. Johan denkt van niet:“Matthijs was wel uniek in zijn soort.” 

Vandaag Inside is iedere werkdag te zien rond 21:30 op SBS 6