• Ophef
  • Jinek
  • VI
  • BN'ers

Kijkers eisen excuses van Eva Jinek en René van der Gijp: 'Niemand zegt sorry vanavond'

Kijkers zijn boos op de media. Dat komt door berichtgeving rondom De Klassieker van afgelopen zondag. Een belangrijke wedstrijd voor Steven Berghuis waar een paar nare situaties aan kleven. De voetballer hekelt de media in aanloop naar de wedstrijd en in het bijzonder René van der Gijp en Eva Jinek. Kijkers zijn teleurgesteld dat de twee mediafiguren geen excuses aanbieden. 

René van der Gijp en Eva Jinek

In een persmoment spreekt Steven Berghuis zich uit over de berichtgeving vanuit de media rondom De Klassieker van afgelopen zondag. In 2021 maakte de voetballer de transfer van Feyenoord naar Ajax, waardoor de wedstrijd (waarin Berghuis voor het eerst terugkeert naar de Kuip) nogal pijnlijk ligt. "De media hebben het lekker aangewakkerd in alle berichtgeving", zegt hij in een interview met ESPN. "Ik heb veel verstandige mensen aan het woord gehoord, maar ik heb ook veel domme mensen aan het woord gehoord. Dan bedoel ik René van der Gijp." Daarna benoemt hij ook nog RTL en de tweet van Jinek: "Waarom moet je die verwoording gebruiken?"

De tekst gaat verder onder de tweet

René van der Gijp

Bij de kritiek van Berghuis werd in beide talkshows uiteraard even stilgestaan. "Ik heb het niet begrepen. Ik had hem niet opgesteld. Berghuis had het over sociale media, maar ik krijg dat niet mee, omdat ik daar niet op zit", zegt René van der Gijp in Vandaag Inside over zijn opmerking over de voetballer. Eerder adviseerde René om Berghuis thuis te laten om gedoe te voorkomen. 

'Ik voelde me echt rot'

De tweet vanuit RTL blijft natuurlijk ook bij Jinek niet onbesproken. "Je maakte je druk om de tweet hè?", vraagt tafelgast Hans Kraay jr. haar. "Ik voelde me echt rot", antwoordt Eva. "Vooral omdat we als programma het ook belachelijk vinden dat iemand zo bejegend wordt." Ze zegt dat ze het heel jammer vindt hoe het gelopen is. "We wilden hem juist een hart onder de riem steken. (...) Hij heeft natuurlijk andere dingen aan zijn hoofd, maar ik hoop dat dit hem bereikt. Ik vind het zonde dat hij zich zo voelt omdat het niet de bedoeling was."

Excuses

Hoewel er aandacht wordt besteed aan de uithaal van Berghuis, zijn kijkers toch teleurgesteld in de mediafiguren. Ze eisen daarom ook excuses. "Niemand zegt sorry vanavond", schrijft een kijker daarover op Twitter. "Schrijnend hoe de media niets willen toegeven over de zaak omtrent Berghuis.

Vandaag Inside is iedere werkdag te zien rond 21:30 op SBS6. Jinek is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.