Huh? Martien Meiland moet niets hebben van Frank en Rogier

Martien Meiland heeft het niet op Frank en Rogier; waarom weet niemand!

Wat een pech bij SBS6! De zender heeft momenteel twee hits: Chateau Meiland en Paleis Voor Een Prikkie. Een cross-over tussen de twee programma’s stond al in de steigers, maar wordt door Martien Meiland gewoon afgeschoten!

In de Weekend zegt Martien dat ‘dit niet gaat gebeuren, want ik en mijn familie zijn totaal geen fan!’. Volgens Meiland is het niets persoonlijks, want hij kent Frank en Rogier niet persoonlijk. Wel zegt hij ‘door de beeldbuis heen te voelen dat hun karakters totaal niet zouden matchen.’

Frank en Rogier reageren in Story weer geschokt op Meilands uitlatingen, en zeggen het niet te begrijpen. Het duo is juist enorm fan van Chateau Meiland en zeggen Martien enorm aardig te vinden. De ‘interieurdesigners’ ontmoetten Meiland al eens tijdens de opnames van Paleis Voor Een Prikkie.

Frank en Rogier nemen deze - toch vrij onverwachte - aanval licht op, maar slaan ook eventjes terug. Ze zeggen in Story niet te begrijpen dat Martien Meiland eerst van zijn vrouw Erica scheidde, en er vervolgens weer mee trouwde. ‘Misschien doen ze het voor de kinderen, of vanwege financiële redenen’, concluderen ze.

Chateau Voor Een Prikkie?

Als uitsmijter kondigen Frank en Rogier aan dat ze binnenkort een keer langsrijden bij Chateau Marillaux, om het conflict (waar ze dus niet van op de hoogte waren) uit te praten. De aankondiging komt op een lastig moment, want Martien heeft aan alle Nederlanders gevraagd om alsjeblieft niet te komen kijken bij zijn chateau!

Meiland zei op Radio 1 dat er regelmatig passanten bij hem door de struiken lopen, op zoek naar de familie uit het populaire SBS-programma. 'Dat kunnen we er niet bij hebben!' Hij roept mensen op om vooral niet langs te komen, omdat de familie Meiland veel te druk is met de gasten. Je zou ook kunnen overwegen om een paar tafeltjes neer te zetten en een klein terrasje te maken, maar dat zit er niet in!

We vrezen dat Frank en Rogier er dus ook niet inkomen! We hebben geen idee waarom er ineens heibel is tussen Chateau Meiland en Paleis Voor Een Prikkie… Misschien is er ooit een aanvaring geweest, of ligt Martien gewoon dwars qua SBS Cinematic Universe… Jammer, en onnodig!