Drama! Familie Meiland verliest rechtszaak om naam van hun chateau

Door Redactie
Chateau Meiland

De familie Meiland bereikt enorme hoogtepunten met hun populaire realityserie Chateau Meiland. De dagelijkse beslommeringen in hun B&B trekken een hoop kijkers, maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Ze hebben een rechtzaak verloren en moeten de naam van hun chateau veranderen. 

Eerbetoon, ammehoela!

Martien en Erica wilden hun kasteel Chateau Mariaux noemen als eerbetoon aan de vorige bewoner. Alleen was hij daar zelf niet zo blij mee. “We kregen al een paar aangetekende stukken van meneer Mariaux, waarin hij liet weten zijn naam niet te willen verlenen aan een commercieel bedrijf,” vertelt Martien aan de Telegraaf

Nieuwe naam

De Meilandjes moesten door de uitspraak van de rechter hun logo op onder andere het briefpapier en de glazen laten veranderen, maar gelukkig hebben ze al een 'nouveau' naam. “Aan de uitspraak verandert niets, want Erica kwam met een geweldig idee, daar is ze goed in. We heten nu Chateau Marillaux. De twee letters L, spreek je uit als een J. Dus dat is gewoon dezelfde uitspraak. Is het niet om te lachen?” Touché, Martien. Touché. 

Witte wijntijd!

Ondanks de tegenslag valt er genoeg te vieren, want eerder deze week werd er bekend gemaakt dat ze een 2e seizoen krijgen van hun spraakmakende serie. Dus laat die witte wijntijd maar komen!