MAFS-expert Eveline Stallaart ontkent ‘mismatches’: ‘Werk goed gedaan’

Het dreigt helemaal de verkeerde kant op te gaan met Married At First Sight-koppel Paula en Remco. Hebben de MAFS-experts hun werk niet goed gedaan? Eveline Stallaart verdedigt zichzelf!

Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep

Door Alie Sierkstra
Married At First Sight MAFS expert psycholoog Eveline Stallaart

Married At First Sight-kijkers zagen hoe Nicole en Martijn de handdoek met een knetterende ruzie in de ring gooiden. En nu dreigt het ook mis te gaan tussen Remco en Paula… Hoe kan dat? Zijn het toch geen goede matches? Hebben de MAFS-experts hun werk niet goed gedaan? Seksuoloog Eveline Stallaart geeft tekst en uitleg bij RTL Boulevard.

Mismatches?

Presentatrice Vivienne van den Assem vraagt Eveline of de handen van de MAFS-experts niet jeuken bij het zien van de ‘mismatches’ in dit seizoen. Eveline ontkent dat de schuld bij de experts ligt: “Jij noemt het mismatches, maar wij zien dat anders, want wij weten dat we goed hebben gematcht. Het klopte op papier. (…) Maar dan merk je dat er een soort van verwachtingen zijn, die aan dat altaar wel of niet uitkomen en dan kan het zomaar zijn dat al heel snel de luiken dichtgaan.

Verwachtingen

Presentator Luuk Ikink neemt Remco en Paula als voorbeeld. Daar zit toch geen klik? Eveline verwijst opnieuw naar de verwachtingen van de deelnemers: “Wat wij wel echt zeggen tegen de mensen: ‘Heb nou niet dat wensenlijstje in je hoofd.’ En ik ben wel bang dat daar toch wel echt sprake was van een verwachting.Dat begon al bij Paula’s moeder, zo meent Eveline. “En dan is er geen redden meer aan.

'Trekken aan een dood paard'

De MAFS-experts gaan dit jaar ook mee op huwelijksreis. Bij Paula en Remco is gedragsbioloog Patrick van Veen aangehaakt. Eveline neemt het voor haar collega op: “Ik denk dat Patrick heel goed zijn werk heeft gedaan. Maar mensen moeten wel willen. (…) Als ze eenmaal de handdoek in de ring gooien, is het heel moeilijk om ze terug te trekken, want dan geven ze gewoon op en dat is eigenlijk een beetje wat we bij [Paula en Remco] terugzien. Dan is het trekken aan een dood paard en dat werkt niet.

Is alle hoop dan nog niet verloren voor Paula en Remco? Eveline stelt dat als mensen echt na willen denken over hun eigen gedrag, “dan ga je zien dat die match op zijn plek valt. Dat gaan jullie allemaal nog verder meemaken”, teast ze.

RTL Boulevard zie je elke dag om 18.35 uur op RTL 4. Married At First Sight zie je elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur op RTL 4. Een aflevering vooruitkijken doe je op Videoland.