Memphis Depay

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Memphis Depay

‘Lijger King’ Memphis Depay oogst wederom woede

|
|

Laatste update:

Voetballer en hobbyrapper Memphis Depay ging onlangs nat omdat hij poseerde met een lijgerwelpje (een kruising tussen een leeuw en een tijger). De kritiek deert hem niet, want nu heeft hij een videoclip online gezet met het beest!

Memphis leeft zijn beste leven in de videoclip: hij eet een voedzaam ontbijtje, doet een beetje fitness en rijdt om een of andere reden door de woestijn in een terreinwagen. Fans van de voetballer en dierenorganisaties zijn echter niet zo blij met de kleine lijger die in de clip te zien is.

Het fokken van wilde dieren, en de handel in fauna zorgt wereldwijd voor veel dierenleed. Als je de knotsgekke documentaireserie Tiger King gezien hebt weet je hoe meedogenloos er soms met de dieren wordt omgegaan! Dat is een erg hoge prijs voor een leuk filmpje op je insta… Verschillende organisaties die strijden voor een goede behandeling van dieren zijn… niet blij met de video.

De voetballer, die vaker opvalt vanwege zijn excentrieke gedrag, krijgt ook aardig wat bijval van fans. Met de openingszinnen “Look at the weather, I just woke up and got breakfast” moeten we toch terugdenken aan de legendarische miskleun Friday van Rebecca Black.

Tiger King

Mocht je je afvragen waarom het geen goed idee is om wilde dieren in je huis-tuin-en-keuken-rapvideo te gebruiken? Het mateloos populaire Tiger King toont hoe slecht de omstandigheden zijn waarin de dieren zich bevinden (and then some!).

Lees verder