“Leaving Neverland tweetal plant nieuwe aanklacht tegen Michael Jackson”

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
“Leaving Neverland tweetal plant nieuwe aanklacht tegen Michael Jackson”

“Leaving Neverland tweetal plant nieuwe aanklacht tegen Michael Jackson”

|
|

Laatste update:

Leaving Neverland, de documentaire die Michael Jackson neerzet als een seksueel misbruiker, blijft de gemoederen bezighouden. Nu lijkt het erop dat Wade Robson en James Safechuck opnieuw de zaak in de rechtszaal willen uitvechten. De twee komen in Leaving Neverland voor en vertellen uitgebreid over hoe MJ hen als kinderen seksueel misbruikte. Een eis voor de rechtszaak is nog niet bekend.

Het nieuws komt van Franse krant Le Figaro die advocaat Vince Finaldi interviewt. Hij vertegenwoordigt de mannen en garandeert al dat er een rechtszaak komt. Hij verwacht nog voor de zomer een nieuwe klacht te hebben uitgehamerd dus dat is iets voor de Jackson-familie om naar uit te kijken. Zij hebben de afgelopen maanden uitgebreid campagne tegen de documentaire gevoerd en zijn ook bekend met Robson en Safechuck.

#MeToo

In 2014 kwam Safechuck’s zaak al voor de rechter maar die werd een jaar later afgewezen. Advocaat Finaldi denkt echter dat de tijd rijp is voor een nieuwe poging “nu mensen door #MeToo en de misbruikschandalen in de katholieke kerk eerder bereid zijn te luisteren.” Als de rechtbank tegen het einde van de zomer de klacht ontvankelijk verklaart, verwacht de advocaat op z’n vroegst volgend jaar een proces.

Leaving Neverland verdeelt fans

Leaving Neverland is een 4 uur durende HBO documentaire over het vermeende kindermisbruik van de King of Pop. Hij werd in Nederland uitgezonden op vrijdag 8 maart en heeft wereldwijd MJ-fans tot op het bot verdeeld. De naasten van Jackson ontkennen alle beschuldigingen en noemden de docu eerder al misleidend. De kinderen van Michael Jackson overwegen zelfs een aanklacht te doen tegen de documentairemakers.

Lees verder