Michael Jackson podium zanger

Veronica Superguide logo
Michael Jackson podium zanger

Nederlandse fans demonstreren tegen Michael Jackson-documentaire Leaving Neverland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Er hebben zich enkele tientallen fans van Michael Jackson verzameld op het Media Park in Hilversum. Zij demonstreren bij het gebouw van de NPO tegen de vertoning van de documentaire Leaving Neverland, die vanavond te zien zal zijn op de VPRO.

“Michael Jackson is onschuldig”

De verzamelde fans hebben foto’s en posters meegenomen naar het Media Park. Ook hebben ze geld ingezameld om twee grote billboards te bekostigen. Deze zijn te zien langs de snelwegen A5 bij Amsterdam en A4 bij Hoofddorp. Al deze uitlatingen hebben dezelfde boodschap: Michael Jackson is onschuldig. In Leaving Neverland beschuldigen Wade Robson en James Safechuck The King of Pop van seksueel misbruik. De verzamelde demonstranten zijn van mening dat de zanger onschuldig is en de twee mannen liegen. Ook vinden zij dat de documentaire een eenzijdig beeld schetst, mede omdat er geen wederhoor kan plaatsvinden. De demonstratie is opgezet door Patrick Tieleman. Hij laat aan NH Nieuws weten dat zij Michael Jackson wel moeten verdedigen, omdat de zanger het zelf niet meer kan doen.

Leaving Neverland maakt nogal wat los

Leaving Neverland wordt vanavond uitgezonden op NPO 3 van 19.50 uur tot 23.46 uur. Er is echter een hoop om de documentaire te doen, zo heeft de familie van Michael Jackson geprobeerd de documentaire tegen te houden. Daarnaast lieten we eerder vandaag al weten dat de makers van The Simpsons een aflevering met Michael Jackson niet meer uit willen zenden.

Lees verder