Makers The Simpsons willen aflevering met Michael Jackson niet meer uit uitzenden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Makers The Simpsons willen aflevering met Michael Jackson niet meer uit uitzenden

Makers The Simpsons willen aflevering met Michael Jackson niet meer uit uitzenden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De makers van de populaire serie The Simpsons willen de aflevering Stark Raving Dad niet meer op televisie. De controverse rondom Jackson is nogal opgelaaid na het verschijnen van de docu Leaving Neverlandop HBO, en woensdag (deel 1) op Channel 4, UK. En vrijdag op VPRO, met Janine Abbring in het nagesprek

M.J. V.O.

In de aflevering van The Simpsons waar de makers nu zo'n moeite mee hebben verleent Michael Jackson zelf zijn stem aan een van de karakters. De aflevering, die werd gemaakt in 1991, werd een van de beroemdste ooit. Het was de eerste van het derde seizoen. Jackson gaf zelf pas jaren later toe dat hij inderdaad de stem had ingesproken. Benieuwd naar de aflevering? Hier is een stukje:

No-brainer

Nu de documentaire Leaving Neverland de wereld over gaat zijn ook de makers van The Simpsons zich achter de oren gaan krabben of ze nog willen worden geassocieerd met Wacko Jacko. Het antwoord werd 'nee'. "Dit is de enige keus die we kunnen maken," vertelt uitvoerend producent James L. Brooks tegenover Wall Street Journal. "De mannen met wie ik werk, Matt Groening en Al Jean, zijn het volledig met me eens. Dit was een no-brainer." 

De aflevering

Jackson's karakter in de aflevering van The Simpsons heette Leon Kompowsky. Homer Simpson ontmoet deze man, die ervan overtuigd is dat hij MJ is, in een psychiatrische ziekenhuis en neemt hem mee naar huis.  "Het was een goede aflevering, waaraan we mooie herinneringen bewaren. Ik ben op zich tegen het verbranden van boeken, maar dit is ons boek en dus mogen we er zelf best een hoofdstuk uithalen," aldus Brooks. Ja, das ook wel weer waar. 

Lees verder