Kinderen van Michael Jackson overwegen aanklacht tegen beschuldigers uit Leaving Neverland-docu

Door Redactie
Kinderen van Michael Jackson overwegen aanklacht tegen beschuldigers uit Leaving Neverland-docu

De verwikkelingen rond de controversiële Michael Jackson-documentaire Leaving Neverland blijven maar bizarre wendingen nemen. Nu hebben de drie kinderen van de King of Pop laten weten dat zij overwegen een aanklacht in te dienen tegen de twee mannen die in de film vertellen hoe Michael Jackson hen jarenlang misbruikt zou hebben. Prince I (22), Paris (20) en Prince II “Blanket” Jackson (17) pikken het niet dat er zo over hun wijlen vader wordt gesproken. Het drietal wil de mannen aanklagen voor fraude, emotionele schade, laster en een onjuiste weergave van de feiten.

Mislukte poging tot verbod

Voordat de omstreden film uitkwam liet de familie al weten dat ze wilden proberen de documentaire te laten verbieden. Dat is bepaald niet gelukt, want HBO heeft Leaving Neverland verkocht aan 130 landen. Nu gooien de nabestaanden van de popster het dus over een andere boeg, door te proberen slachtoffers Wade Robson en James Safechuck aan te klagen.

Goed doel

Wie nu denkt dat het de kinderen van Wacko Jacko om geld te doen zou zijn, die ziet dat verkeerd: het drietal heeft al laten weten dat ze al het geld aan een nog nader te bepalen goed doel zullen doneren, mochten ze een eventuele rechtszaak winnen. Het is nog niet bekend of ze hun aanklacht doorzetten, en zo ja, hoeveel geld ze van de beschuldigers willen zien.