Russische zender schrapt Michael Jackson-docu Leaving Neverland

Russische zender schrapt Michael Jackson-docu Leaving Neverland

De grootste tv-zender van Rusland haalt de controversiële, onthullende Michael Jackson-docu Leaving Neverland van hun uitzendschema. Reden? De ophef rond de kampen ‘voor’ en ‘tegen’.

Dat meldt een woordvoerder van de zender in kwestie, Channel One. “De première van de film veroorzaakte een controversiële, agressieve publieke reactie vanuit voorstanders én tegenstanders van Leaving Neverland”, zo luidt de nogal vage verklaring.

Ophef

Het is bijna onmogelijk om alle nieuwe ontwikkelingen in de nasleep van de docu bij te houden. Er gebeurt zó ontzettend veel… Zo maakten Michaels drie kids eergisteren nog bekend dat zij juridische stappen tégen de makers van de docu overwegen. Ook hier in Nederland blijft Leaving Neverland de gemoederen bezighouden: onlangs deed 3FM een onderzoek waaruit bleek dat het de meeste Nederlanders allemaal niets kan schelen.

Rusland = censuur

Natuurlijk staat Rusland nogal bekend om zijn tendens om dingen te censureren. Maar… kritische MJ-fans die toevallig in Rusland wonen mogen de docu toch nog op een legale manier bekijken. Channel One zet Leaving Neverland wél gewoon online (voor een korte periode).