3FM: “Leaving Neverland kan de meeste Nederlanders niets schelen”

Veronica Superguide logo
3FM: “Leaving Neverland kan de meeste Nederlanders niets schelen”

3FM: “Leaving Neverland kan de meeste Nederlanders niets schelen”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het beeld dat Nederlanders van Michael Jackson hebben, is bij een ruime meerderheid van de Nederlanders niet veranderd na de veelbesproken misbruikdocumentaire Leaving Neverland. Ze beleven zijn muziek nog altijd hetzelfde.

Dat concludeert 3FM, die onderzoeksbureau Gfk inschakelde om kijkers van de docu aan de tand te voelen. “Het kan de meeste Nederlanders niets schelen”, vertelde 3FM-dj Sander Hoogendoorn vanochtend in zijn show. Het gaat volgens 3FM om tweederde van de geïnterviewde kijkers.

Schokkend

De documentaire was nogal schokkend. Er kwamen veel lugubere en onthutsende verklaringen voorbij van James Safechuck en Wade Robson, twee vermeende slachtoffers van Jackson. Er keken ruim 600.000 mensen naar de vier uur durende uitzending op NPO 3.

Verdeeld

Het lijkt wel of Leaving Neverland en het hele Michael Jackson-dossier Nederland in tweeën splitst. De een verdedigt Jackson ten koste van alles (en gaat zelfs demonstreren bij het Mediapark) en de ander wil het liefst niets meer weten van die vermeende kindermisbruiker. Het 3FM-onderzoek laat eigenlijk een heel ander beeld zien. ‘Slechts’ 9% vindt dat zijn muziek niet meer op de radio mag komen. 66% vindt van wel.

De resultaten

Benieuwd naar alle resultaten van het 3fm-onderzoek? Die kun je hier nog eens rustig nalezen.

Lees verder